Easy Cooking

Απολαυστικά chocolate cookies χωρίς γλουτένη!

By  | 

Αν προσέχετε τη διατροφή σας ή έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, τα συγκεκριμένα cookies θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ! Σε λιγότερο από 25 λεπτά (συνολικός χρόνος), θα μπορείτε να απολαύσετε τραγανά και νόστιμα cookies. 

Υλικά

150γρ. λάδι καρύδας

175γρ. ζάχαρη καρύδας

1 αυγό

200γρ. αλεύρι από φαγόπυρο (μαύρο σιτάρι)

2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ αλάτι

150γρ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας

glutenfreecookies1

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C και σε μία λαμαρίνα απλώνουμε μία λαδόκολλα. Σ’ ένα σχετικά βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη  με το λάδι καρύδας και μόλις πάρουν κρεμώδη υφή, προσθέτουμε το αβγό με τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι , το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Αναμειγνύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!!

Image credits και συνταγή: Madeleine Shaw

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…