Easy Cooking

Γρήγορες και light συνταγές με το κοτόπουλο που περίσσεψε!

By  | 

Μου στείλατε email και με ρωτήσατε τι μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με το κοτόπουλο που περίσσεψε, χωρίς παρόλα αυτά να πάρετε πολλές θερμίδες. Ξέρω πολύ καλά τι ζητάτε, όπως επίσης γνωρίζω ότι ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ περιορισμένος, οπότε αναζητάμε κάτι γρήγορο, γευστικό και υγιεινό.

Δείτε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με το κοτόπουλο, που περίσσεψε.

Οι περισσότεροι παραπονιέστε ότι το ψαχνό μέρος του κοτόπουλου είναι άνοστο και στεγνό, οπότε αποφεύγετε να το φάτε. Αν λοιπόν σας περίσσεψε στήθος ή οποιοδήποτε άλλο ψαχνό μέρος του κοτόπουλου, θα το χρησιμοποιήσετε στις παρακάτω συνταγές και θα το απολαύσετε και με το παραπάνω.

   1.Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο

makaronosalata-620x420 (1)

Υλικά 

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2 κύβους με ζωμό κότας ή λαχανικών
500γρ ζυμαρικά πέννες,ριγκατόνι,βίδες (ό,τι θέλει ο καθένας, κατά προτίμηση ολικής)
4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα light
1 πράσινο μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)

Πιπέρι και λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και λιώνουμε ένα κύβο σε ένα μπολ με 2 κουταλιές σούπας λάδι.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

– Αφού είναι ήδη μαγειρεμένο το κοτόπουλο, θα το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά απλώς για να πάρει τη γεύση του ζωμού του κύβου.

Αλάτι δε βάζουμε γιατί ο κύβος είναι ήδη αλμυρός.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά μαζί με τον δεύτερο κύβο για να πάρουν κι αυτά την ωραία τους γεύση.

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια αδειάζουμε και το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο ίδιο μπολ.

Έπειτα, βάζουμε τη μαγιονέζα και το μήλο και την πιπεριά και ανακατεύουμε.

  2. Σάντουιτς με κοτόπουλο και σος γιαουρτιού

sandwichchicken

Υλικά

στήθος ή μπούτι από το κοτόπουλο

1 κ.σ γιαούρτι 2%

1 κ.γ μέλι

1 κ.σ μουστάρδα

2 κ.σ χυμό μήλου

φρέσκο πιπέρι

1 ντομάτα

λίγα φύλλα πράσινης σαλάτας

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό μήλου, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κομμάτια κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στη σος, που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Φρυγανίζουμε το ψωμί και προσθέτουμε τη σαλάτα, την ντομάτα και στην κορυφή το μείγμα κοτόπουλου.

Tip: την παραπάνω σος μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως dressing για τη σαλάτα σας προσθέτοντας μόνο λίγο περισσότερο χυμό μήλου. 

Καλή όρεξη!

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…