Easy Cooking

Δροσερό ζελέ πορτοκάλι.

By  | 

Έσφιξαν για τα καλά οι ζέστες και ο υδράργυρος αυτή τη βδομάδα θα φτάσει στα ύψη. Στο σπίτι είχα πορτοκάλια και αποφάσισα να φτιάξω κάτι δροσιστικό, χωρίς παρόλα αυτά να χρονοτριβήσω. Υγιεινό και ιδιαιτέρως καλοκαιρινό επιδόρπιο, ελαφρύ και γευστικό.

Υλικά

4 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

6 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουερ

χυμό από ένα λεμόνι

1 ποτήρι του κρασιού χυμό ανάμεικτο συσκευασμένο

Εκτέλεση

1. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε

2. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό από πορτοκάλι, το λεμόνι και το χυμό της αρεσκείας μας

3. Περιμένουμε να ζεσταθούν και εν συνεχεία προσθέτουμε τη ζάχαρη.

4. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε ρίχνοντας το κορν φλάουερ.

5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δυνατά προς μία κατεύθυνση έως ότου πάρει μία βράση

6. Μόλις δούμε το μείγμα να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να κρυώσει.

7. Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον

Για το σιρόπι

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα καραμελώνετε προσθέτοντας ακόμα μία κουταλιά ζάχαρη. Μόλις αποκτήσει σταχτί χρώμα, το αποσύρετε επίσης απ’ το μάτι.

extra tip: Αν δεν έχετε την υπομονή να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το κορν φλάουερ, μπορείτε να το διαλύσετε σε λίγο χυμό και να το ρίξετε στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι αυτό να δέσει 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…