Easy Cooking

Ετσι θα φτιαξεις τα πιο σοκολατενια brownies!

By  | 

Ζω στη χώρα του brownie, οπότε κάποια στιγμή έπρεπε να δοκιμάσω να τα φτιάξω μόνη μου και στη συνέχεια να παρουσιάσω την πιο γευστική συνταγή. Έτσι κι έγινε. Η Κιάρα είχε όρεξη σήμερα (πάντα έχει, βασικά) και βρήκε μία συνταγή από τη Ree Drummond, τη δοκιμάσαμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 

Υλικά (για ένα ταψάκι τετράγωνο)

250γρ βούτυρο

150γρ κουβερτούρα

150γρ κομματάκια σοκολάτας

160γρ αλεύρι

350γρ ζάχαρη
4 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες σε σκόνη
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα πάνω σε μέτρια φωτιά για να λιώσουν.

2. Αφού λιώσουν, κλείνετε το μάτι και το αφήνετε να κρυώσει 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο και ανακατεύετε με το σύρμα.

3. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ίσα μέχρι να “βραχεί” η ζάχαρη.

4. Μετά ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.

5. Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε λίγο, να μην ανακατευτεί όλο, απλώς να μη φαίνεται το αλεύρι στο μείγμα.

6. Ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι τετράγωνο για brownies και προσθέτετε το μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για περίπου 45 λεπτά (αναλόγως την ένταση του φούρνου).

 

 

 

 

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…