Easy Cooking

Εύκολα Apple Donuts!

By  | 

Από την Ίανθη Μιχαλάκη στο theeaters.gr 

ΥΛΙΚΑ

  • 115 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  2 κτγ καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  •  1/3 κούπας γάλα
  •  ¼ κούπας μηλόξυδο
  •  2 μεγάλα κόκκινα μήλα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κτγ κανέλα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το γάλα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
2. Στο μεταξύ γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.
3. Αφαιρούμε το κέντρο με τα κουκούτσια από τις φέτες του μήλου. Βυθίζουμε μία μία στο μπολ με τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και πετάμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Με μία κουτάλα γυρνάμε μέχρι να φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Τοποθετούμε έναν έναν τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κανέλας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν καταναλωθούν.
*Αν νιώθετε έτοιμοι για όλα, πνίξτε τους σε καραμέλα. You won’t be sorry. 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…