Easy Cooking

Η πιο γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα!

By  | 

Υλικά

  • 450-500 γρ. φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
  • 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνετε τα φύλλα ένα ένα κάνοντάς τα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ορθογώνιο, επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C  μέχρι να ροδίσουν.
  2. Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου  να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη  και λίγη κανέλα.bougatsa-xepeta-all

    Μαγειρικοί όροι για προχωρημένους
    • «Σουρωτά» προς Θεού δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε τα φύλλα από το σουρωτήρι (φιδέ θα φτιάξουμε άλλη φορά). Τα απλώνετε στο ταψί σας  ακατάστατα και τσαλακωμένα (στην όψη να θυμίζουν το πώς αφήνετε το σεντόνι στο κρεβάτι το πρωί που δε χτύπησε το ξυπνητήρι) για να γίνει η μπουγάτσα σας πιο αφράτη (δυστυχώς το κόλπο δεν πιάνει με το πάπλωμα).
    • «Πιέτες» ή «πλισέ». Ως παιδί, δε μπορεί, θα είχατε φτιάξει μια χάρτινη βεντάλια. Αν ναι, το ‘χετε. Θα τυλίξετε το φύλλο ακριβώς έτσι πολλές φορές, μέχρι που από ένα μεγάλο ορθογώνιο -ως παιδί πάντα, δεν μπορεί, θα είχατε κάνει και λίγη γεωμετρία- να αποκτήσετε μια στενή στο πλάτος λωρίδα.

iCookGreek.gr

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…