Easy Cooking

Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα!

By  | 

Το συγκεκριμένο γλυκό το έφτιαξα για πρώτη φορά για τα γενέθλια μιας φίλης μου και έκτοτε έχει γίνει απλή ρουτίνα, αφού όσοι δοκιμάζουν το ζητούν ξανά και ξανά. Για να είμαι ειλικρινής είναι αυτό που λέμε γλυκό της στιγμής, όπως επίσης και συνταγή της στιγμής και ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα σημείωνε τόσο μεγάλη επιτυχία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απλό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ, κέρασμα, πρωινό, ακόμα και τούρτα. 

Yλικά

1/2 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

4 αυγά 

2 βανίλιες

1/2 κούπα χλιαρό γάλα

250γρ. κομματάκια σοκολάτα

1 κούπα αλεύρι

1 κ.σ baking powder

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά πρέπει να δείξετε προσοχή σε μερικές λεπτομέρειες για να βγει αφράτο και ζουμερό. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη ή κάποιο υποκατάστατο βουτύρου. Το άρωμα του φρέσκου βουτύρου είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Ανακατεύουμε πρώτα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να πάρει την  ανοιχτή απόχρωση του κίτρινου (σχεδόν άσπρο). Εν συνεχεία, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά προσέχοντας να μην κόψει το μείγμα. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ένταση. Ήρθε η ώρα για τα στέρεα υλικά (αλεύρι, αλάτι, baking powder και βανίλιες). Σημαντική προϋπόθεση είναι να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, για να επιτύχουμε αφράτο αποτέλεσμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας και το προσθέτουμε στο τέλος. Με μία μαρίζ ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στο υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Βουτυρώνουμε μία φόρμα (στρογγυλή κατά προτίμηση) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά.

Καλή τύχη και καλή απόλαυση! 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…