Easy Cooking

Η συνταγή μου για εύκολο και δροσιστικό σορμπέ πεπόνι!

By  | 

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, δεν είμαι φαν του παγωτού. Μπορώ δηλαδή να περάσω ένα καλοκαίρι τρώγοντας ελάχιστα παγωτά. Υπάρχουν μέρες όμως που η ζέστη είναι ανυπόφορη και τα απογεύματα επιθυμώ κάτι πολύ δροσιστικό. Το παγωτό ή σορμπέ πεπόνι το δοκίμασα από τη μαμά μου πριν από πολλά χρόνια σε καλοκαιρινές μας διακοπές και η γεύση του με εξέπληξε, οπότε από τότε έχει γίνει αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια. Δροσιστικό, εύκολο στην παρασκευή του και μόνο με 4 υλικά, θα γίνει σίγουρα και η δική σας αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια! Επιπλέον, τα σορμπέ, σε αντίθεση με τα παγωτά gelato και παρφέ, δεν περιέχουν λιπαρά και, επίσης, διατηρούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά τους. Επειδή όμως περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, θα πρέπει να τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Υλικά

1 μέτριο πεπόνι

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά λεμόνι

2 κουταλιές νερό

sorbet1

Εκτέλεση

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και το τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα πάνω στην οποία έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Βάζουμε το πεπόνι στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες, ώστε να παγώσει καλά. Μόλις έχει παγώσει, ρίχνουμε σ’ ένα μπλέντερ το πεπόνι και το πολτοποιούμε. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το μέλι, το νερό και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε έως ότου δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το σορμπέ είναι ουσιαστικά έτοιμο. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες και καταναλώνουμε. Τόσο εύκολο!

Καλή απόλαυση!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…