Easy Cooking

Η συνταγή της μαμάς μου για light και αφράτα μπιφτέκια!

By  | 

Η μαμά μου φημίζεται για τη μαγειρική της -είναι γνωστό! Ό,τι και να μαγειρέψει και το τονίζω, θα έχει σίγουρα μεγάλη επιτυχία. Τελευταία της επιτυχία κατ’ εμέ ήταν τα μπιφτέκια, που ετοίμασε ειδικά για μένα, αφού η λειτουργική δυσπεψία μου περιορίζει ομάδα τροφίμων. Στην προσπάθειά της όμως να τα κάνει γευστικά και θρεπτικά, πρόσθεσε αντί για ψωμί ή φρυγανιά, βρώμη και σόδα (όχι μαγειρική!) και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό!

Πιο αναλυτικά…

Σε 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά θα προσθέσετε 30γρ βρώμη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κ.σ φρέσκο μαϊντανό, δυόσμο (ξερό ή φρέσκο) και λίγη ρίγανη. Θα αναμίξετε τα συγκεκριμένα υλικά καλά και στη συνέχεια θα τρίψετε μία μικρή ντομάτα και προαιρετικά μία σκελίδα σκόρδο. Η ντομάτα θα τα κάνει ζουμερά και αφράτα. Τέλος, λίγο πριν ολοκληρώσετε το πλάσιμο ρίξτε λίγη σόδα (ναι, το ανθρακούχο νερό, που θα τα βοηθήσει να φουσκώσουν και να γίνουν ακόμα πιο ζουμερά) και 2κ.σ ελαιόλαδο. Ζυμώστε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Ψήνετε στους 180 C στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.

Και αν ψάχνετε και το κατάλληλο συνοδευτικό, διαβάστε εδώ τις αγαπημένες μου προτάσεις για πατάτες στο φούρνο και κόψτε μία δροσιστική σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…