Easy Cooking

Κινεζικες κοτομπουκιες απο το foodprints.gr

By  | 

Οι Έλληνες του εξωτερικού, μα πάνω απ’ όλα, οι Έλληνες που ζουν στην Αγγλία, περιτριγυρίζονται από χιλιάδες κινέζικα προϊόντα και super markets. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, στο δρόμο μου έχω ένα τεράστιο super market, που πουλά αποκλειστικά και μόνο κινέζικα τρόφιμα, ένα “σουσάδικο”, ένα κινέζικο εστιατόριο και ένα “κάτι στο όρθιο” κινέζικο εστιατόριο. Ούτε στην Κίνα τέτοια υπερβολή… Μην παραλείψω και την China Town στο κέντρο. Αναπόφευκτα, λοιπόν, θα φάω κινέζικο…

Η Μιράντα Παπαδοπούλου μέσω του foodprints.gr δίνει μία άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή για το πώς θα συνδυάσουμε αρμονικά τα Noodles και το κοτόπουλο…

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
  • 1 συσκευασία Noodles κινέζικα
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 1 αυγό
  • ½ κούπα ηλιέλαιο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΟΣ
  • 2 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. κέτσαπ

Εκτέλεση

1. Σπάμε τα Noodles, όπως είναι χωρίς να τα βράσουμε, σε τρίμματα.

2.Χτυπάμε το αυγό με το μίγμα μπαχαρικών που θα βρούμε μέσα στην συσκευασία των noodles.

3.Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.

4.Περνάμε τα κομμάτια της κότας πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό με το μίγμα μπαχαρικών και τέλος στα τρίμματα από τα noodles.

5.Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περιττό λάδι.

6.Για να κάνουμε την γλυκόξινη σος, ανακατεύουμε το κέτσαπ με το μέλι και το ξύδι.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…