Easy Cooking

Μπισκότα με ταχίνι σε 15′!

By  | 

Μπισκότα μεν, άκρως θρεπτικά δε! Και μαντέψτε με τι συνδετικό υλικό φτιάχνονται; Ναι, καλά μαντέψατε, η αγαπημένη μου βρώμη είναι… και please don’t judge! Τα μπισκοτάκια αυτά τα έφτιαξα στην προσπάθειά μου να βάλω το ταχίνι στη διατροφή μου, γιατί σκέτο ουδεμία περίπτωση υπήρχε να το καταναλώσω… Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, έπρεπε να το χρησιμοποιήσω κάπου που η γεύση του δε θα είναι έντονη. Να πληροφορήσω ότι από τη μέρα που τα έφτιαξα έγιναν αγαπημένη συνήθεια, αφού τις Κυριακές τα φτιάχνω σε 15′ και τα φυλάσσω σε τάπερ για ενδιάμεσο σνακ στο πανεπιστήμιο. 

Υλικά

240 γρ. Νιφάδες βρώμης

240 γρ. Μέλι

200 γρ. Ταχίνι

1 κ.γ. Κανέλλα

Προαιρετικά

½ φλ. Κομμάτια μαύρης σοκολάτας

½ φλ. Σπασμένοι ή αλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια..)

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια κολλώδης αλλά σχετικά στερεή ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και αφήνουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά στην κατάψυξη. Στη συνέχεια αφαιρούμε το περιτύλιγμα και κόβουμε την ζύμη σε ροδέλες και αν θέλουμε τα αφήνουμε έτσι ή πλάθουμε (μπαλίτσα) το κάθε κομμάτι που κόβουμε και στη συνέχεια του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε . Τα απλώνουμε σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 – 15 λεπτά στους 18ο C.
– Όταν τα μπισκότα πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τότε είναι έτοιμα. (Ακόμα και όταν θα περάσουν τα 10 -15 λεπτά ψησίματος τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά) Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν τραγανά.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...