Easy Cooking

Μπισκότα παρμεζάνας με 3 υλικα!

By  | 

Τα συγκεκριμένα μπισκότα αποτελούν το σνακ μου στο πανεπιστήμιο συνήθως τις Δευτέρες και τις Πέμπτες, που πρέπει να παρακολουθώ τάξεις για παραπάνω από 9 ώρες με ολιγόλεπτα διαλείμματα.

Τις Κυριακές, λοιπόν, ετοιμάζω τα πανεύκολα αυτά μπισκότα σε λιγότερο από 20 λεπτά, αφού το μόνο που χρειάζομαι είναι αλεύρι, παρμεζάνα και βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. βουτυρο

1 κούπα αλεύρι

2 κούπες παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (κοσκινίστε το καλύτερα προτού το ρίξετε) την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα και τα χέρια μας (τα γάντια μιας χρήσης βοηθάνε πάντα!). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω- κάτω και αρχίζουμε να πλάθουμε ομοιόμορφα μπαλάκια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα ή σουσάμι τα μπισκότα (εγώ δεν το προτιμώ) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Ίσως χρειαστείτε και λιγότερο ή περισσότερο χρόνο, αναλόγως το φούρνο, μόλις όμως ροδοκοκκινίσουν να ξέρετε ότι είναι έτοιμα!

image credits: bringmeflowers.com

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…