Easy Cooking

Μπουκίτσες churro!

By  | 

To cookingnetwork.gr μας προτείνει συνταγή για εύκολα και τραγανά churros! 

Υλικά (για 4 μερίδες)

½ κούπα γάλα
½ κούπα νερό
2 κ.γλ. ζάχαρη
¼ κ.γλ. + ⅛ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. βανίλια
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα

½ κούπα ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το λάδι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μην κάψει πολύ.

Σε μέτρια κατσαρόλα ανακατεύετε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, 2 κ.γλ. ζάχαρη και αλάτι και ανεβάζετε στη φωτιά.

Με το που θα πάρει βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι.

Ανακατεύετε το μείγμα κυκλικά, μέχρι να γίνει ρευστό και ομοιογενές, χωρίς σβωλάκια.

Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και επιλέξτε μύτη αστεράκι, φαρδιά.

Αρχίστε να βγάζετε μπουκίτσες 3-4 εκατοστών, απευθείας στο τηγάνι.

Τηγανίστε μέχρι να χρυσαφίσουν, αφαιρέστε και απλώστε σε χαρτί κουζίνας για να βγάλουν το πολύ λάδι.

Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίχνετε μέσα τις μπουκιές churro, όσο είναι ζεστές.

Κουνήστε το μπωλ πέρα-δώθε μέχρι να πασπαλιστούν καλά και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να τα σερβίρετε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…