Easy Cooking

Παγωτό cookies με 3 υλικά!

By  | 

Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο παρά ένα μίξερ χειρός, κρέμα, ζαχαρούχο και μπισκότα! Η συνταγή δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες και απόλαυσε το πιο υπέροχο παγωτό cookies.

Υλικά

• 500ml κρέμα γάλακτος (πλήρες όχι light!)
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 10 μπισκότα oreo

Λίγα μυστικά

Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα! Και όταν λέω κρύα, δεν εννοώ “πήγα στο σουπερμάρκετ την έβγαλα από το ράφι του ψυγείου, έκανα 10 λεπτά να γυρίσω σπίτι”…  Κρύα! Θέλουμε να είναι τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο. Αν τώρα βιάζεστε, βάλτε τη στην κατάψυξη για 10 – 15 λεπτά και είναι το ίδιο πράγμα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Όταν εννοούμε “πηχτή” εννοούμε όταν σηκώνεις το μίξερ, η σαντιγί δεν θα κυλάει.

Ρίχνεις μέσα το ζαχαρούχο και ανακατεύεις με μια κουτάλα ή σπάτουλα. Καλύτερα όχι με μίξερ, γιατί το ζαχαρούχο είναι “βαρύ” σε σύσταση και θα μας “ξεφουσκώσει” το μίγμα που τόση ώρα δουλεύαμε. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να μην φαίνεται καθόλου το ζαχαρούχο.

Σπάσε τα oreo και ανακάτεψε πάλι με τη σπάτουλα ώστε να πάνε παντού. Ρίξε το μίγμα σε ένα μπωλ με καπάκι ή ένα ταψάκι και κάλυψέ το με λίγο μεμβράνη.

Άφησέ το για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη. Το καλύτερο που έχετε φάει!

Κόστος συνταγής 4 ευρώ

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…