Easy Cooking

Πεντανοστιμο Tomato Chutney σε λιγα λεπτα!

By  | 


 Tο chutney ντομάτας το πρωτοδοκίμασα πριν από αρκετά χρόνια σε διακοπές και μετέπειτα από τη μαμά στο σπίτι, που συνήθιζε και συνεχίζει να το χρησιμοποιεί ως συνοδευτική σάλτσα για κρεατικά, burgers και σνακ.

Σήμερα αποφάσισα να σας δώσω τη δική μου εκδοχή, που άρεσε πολύ! Εύκολα, γρήγορα, με υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι…

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:

4 μεσαίες και ώριμες ντομάτες

2 κρεμμύδια

2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά του γλυκού σόγια sauce (προαιρετικά)

λίγο πιπέρι της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μελώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…

  • VOULA

    Εύκολο μου ακούγετε – Λέω να το δοκιμάσω….