Easy Cooking

Πεστο βασιλικου με φυστικια Αιγινης.

By  | 

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάτι πιο ελαφρύ, λίγο πιο ανοιξιάτικο, που μας θυμίζει καλοκαίρι.

Δείτε μια πολύ εύκολη συνταγή για πεστο από τη Μιράντα Παπαδοπούλου και το foodprints.gr, που είμαι σίγουρη ότι θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω!

Υλικά

  • 2 κούπες φύλλα βασιλικού πέστο
  • ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1.Χτυπάμε στο μούλτι το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τα φυστίκια, το αλάτι και το πιπέρι.
  • 2.Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα μας να γίνει λεία.
  • 3.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σάλτσα σε μακαρονάδες ή πάνω σε ψωμάκια για να φτιάξουμε μπρουσκέτες.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…