Easy Cooking

Σάντουιτς με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και ρόκα!

By  | 

Το παντζάρι είναι απ’ τα αγαπημένα μου λαχανικά και προσπαθώ συχνά να το χρησιμοποιώ στα γεύματά μου. Σας έχω μιλήσει για το πόσο απαιτητική είναι η καθημερινότητά μου. Πιστεύω το καταλαβαίνετε, αφού πολλοί από σας βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με μένα. Όταν λοιπόν πρέπει το μεσημεριανό μου γεύμα να είναι γρήγορ, για να προλάβω το μάθημα, φτίαχνω σάντουιτς που θα περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και φυσικά υδατάνθρακες.

Το συγκεκριμένο σάντουιτς θα το λατρέψετε και εσείς το ίδιο με μένα, είμαι σίγουρη! 

Υλικά για 2 σάντουιτς 

2 μικρά παντζάρια καθαρισμένα σε λεπτές φέτες 

1 κ.σ ελαιόλαδο 

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

4 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας (προσωπικά χρησιμοποιώ Ζέας ή καλαμποκιού, είναι πεντανόστιμα!) 

100γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί 

Φύλλα ρόκας

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε τις φέτες παντζάρι σε ένα ταψί και τις αλείφουμε με λίγο λάδι βάζοντας αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 20′, γυρίζοντάς τες για 1 φορά, ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 

Στο ψωμί προσθέτουμε τις φέτες πατζαριού. Στη συνέχεια το τυρί και τη ρόκα. Αν θέλουμε ψήνουμε για λίγο και το τυρί. Δίνει μια καπνιστή υφή και το κάνει πιο εύγευστο.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...