Easy Cooking

Σαλάτα με φράουλες, προσούτο και καρβουδισμένα κουκουνάρια!

By  | 

Η λατρεία μου για τις σαλάτες είναι γνωστή. Στο cookingnetwork.gr βρήκα την απόλυτα ανοιξιάτικη και δροσερή σαλάτα με φράουλες και προσούτο! 

Μια δροσερή σαλάτα ιδανική για ενα ελαφρύ βραδινό γεύμα. Το καβουρδισμένο κουκουνάρι σε συνδιασμό με την γλυκιά αρωματική φράουλα και το φρεσκοκομμένο προσούτο, υπόσχονται ενα φανταστικό ταξίδι γεύσεων.

Υλικά

300γρ ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (ραντίτσιο, αισμπέργκ, ρομέιν και ρόκα)
25γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι
10 φράουλες
8 ντοματίνια
6 φέτες προσούτο
αλάτι
1 κ σούπας μπαλσάμικο
5 κ σούπας ελαιόλαδο
1κγ μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάλτε την σαλάτα σας.

Κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια αν θέλετε στην μέση, το προσούτο σε κομμάτια και προσθέστε στο μπολ.

Καβουρδίστε το κουκουνάρι σε ενα τηγανάκι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέστε στην σαλάτα.

Ανακατέψτε με ενα πιρούνι η με ένα μιξεράκι το μπαλσάμικο, μέλι και λάδι σε ένα ποτηράκι και βάλτε το στην σαλάτα σας.

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και η σαλάτα σας είναι έτοιμη!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…