Easy Cooking

Σουβλάκι από ψαρονέφρι με λαχανικά!

By  | 

Έφτασε το καλοκαίρι και οι περισσότεροι επιλέγουμε ελαφριά και δροσιστικά γεύματα, τόσο για το μεσημεριανό μας όσο και για το βραδινό μας. Τι καλύτερο λοιπόν από σπιτικά σουβλάκια με ψαρονέφρι και ψητά λαχανικά;…

Προσωπικά, επέλεξα το ψαρονέφρι γιατί έχει μαλακό και ψαχνό κρέας και μετά το ψήσιμο εξακολουθεί και διατηρεί ζουμερή υφή και δε στεγνώνει.

Υλικά για 5 περίπου μερίδες

500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι σε κυβάκια

1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε φετούλες

2 μέτριες ντομάτες σφιχτές

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα

Για τη μαρινάρα: 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

½ κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε μαρινάροντας το κρέας. Σ’ ένα μπολ προσθέστε όλα τα υλικά της μαρινάρας και το κρεας. Αφήστε το στη μαρινάρα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εν συνεχεία, βάλε τα καλαμάκια από τα σουβλάκια σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Στράγγιξε από τη μαρινάρα από το κρέας και πέρασε από το καλαμάκι. Βάζε ένα κομμάτι κρέας και ένα κομμάτι από τα λαχανικά (εναλλάξ ντομάτα, κολοκύθι, κρεμμύδι). Ψήσε τα σουβλάκια σου στο γκριλ γυρίζοντας από όλες τις πλευρές να ροδίσουν και να πάρουν καλό χρώμα.

Καλή όρεξη!!

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…