Easy Cooking

Σπιτικές κοτομπουκιές φούρνου!

By  | 

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο
2 κουταλιές βούτυρο (λιωμένο)
λίγο αλάτι και πιπέρι

Για το πανάρισμα
150γρ αλεύρι
3 αυγά
150γρ μείγμα από φρυγανιές τριμμένες και μυρωδικά

Mείγμα από φρυγανιές τριμμένες και μυρωδικά
150γρ φρυγανιές τριμμένες
1κουτ. σούπας ρίγανη
1κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
λίγο αλάτι

Παρασκευή

Βήμα1: Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε τα δύο στήθη κοτόπουλο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα2: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα3: Παρασκευάζουμε το μείγμα από φρυγανιές τριμμένες και μυρωδικά: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, την γλυκιά πάπρικα και το αλάτι.

Βήμα4: Σε 3 διαφορετικά μπολ τοποθετούμε 150γρ αλεύρι, 3 αυγά χτυπημένα και 150γρ τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα5: Πανάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου περνώντας τα πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.

Βήμα6: Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα7: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180C.

TIP: Το μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και μυρωδικά μπορείτε να φτιάξετε περισσότερη ποσότητα και να το αποθηκεύετε σε βαζάκι και τις επόμενες σπιτικές κοτομπουκιές.

πηγή: cookingnetwork

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…