Easy Cooking

Σπιτική granola χωρίς ζάχαρη!

By  | 

Μου αρέσει πολύ η granola – ειδικά στο πρωινό- παρόλα αυτά, απαγορεύεται να καταναλώνω ζάχαρη και ας μη γελιόμαστε, τα δημητριακά του εμπορίου ή ακόμα και αυτά που θα βρούμε στους φούρνους, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, κάτι που δεν κάνει καλό σε κανέναν μας και καλό είναι να αποφεύγουμε. Στην Αγγλία δοκίμασα να φτιάξω τη δική μου granola χωρίς ζάχαρη και επειδή ήταν πολύ νόστιμη, αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας, όπως πάντα. 

Η διαδικασία πολύ απλή, άλλωστε δε σας έχω προτείνει ποτέ κάτι χρονοβόρο. Τα υλικά επίσης λίγα, οπότε όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο. 

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες βρώμη

1 κούπα νιφάδες ρυζιού

1 κούπα σπασμένα φουντούκια

1/4 κούπας αποξηραμένη μπανάνα ή όποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο επιθυμείτε

1/2 κούπα κουβερτούρα σε κομματάκια

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

1/3 κούπας μέλι

1 κ.γ ταχίνι

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς C. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη βρώμη, τις νιφάδες ρυζιού, τα φουντούκια, την μπανάνα, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύετε. Σε άλλο σκεύος, προσθέτετε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμμάτων, για να είναι ρευστά. Προσθέτετε το συγκεκριμένο μείγμα στο πρώτο με τα στερεά υλικά, ανακατεύετε επίσης. Στη συνέχεια προσθέτετε και το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρείτε αμέσως απ’ τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για λίγο. Μόλις έχει κρυώσει ρίχνετε την κουβερτούρα. Φυλάσσεται σε αεροστεγές σκεύος για αρκετό καιρό.

Τip: Σερβίρετε τη granola με φρέσκα φρούτα του δάσους!! Καλή απόλαυση!! 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...