Easy Cooking

Στήθος κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και τυρί cottage

By  | 

Υλικά:

4 μέτρια στήθη κοτόπουλο

5 ντομάτες τριμμένες και στραγγισμένες

4 κουτ. τυρί cottage

1 κιλό πατάτες

ρίγανη

βασιλικός

2 σκελ. σκόρδο

2 κρεμμύδια

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 κρεμμύδια και 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένα. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια σβήνουμε με λίγη soya sauce. Ρίχνουμε την ντομάτα και προσθέτουμε βασιλικό, ρίγανη και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Μόλις βράσει το φαγητό, βάζουμε τα φιλέτα σ’ ένα ταψάκι (χωρίς τη σάλτσα), στρώνουμε φέτες ντομάτας και φλούδες παρμεζάνας και το ψήνουμε στο grill μέχρι να ροδίσουν.

Για τις πατάτες:

Επιλέγουμε μικρές και καλής ποιότητας πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και με μια βούρτσα. Τις κόβουμε στη μέση χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις βράζουμε σε αλατόνερο με 5 κλοναράκια δυόσμο. Πριν μαλακώσουν τελείως, τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε μικρό ταψάκι. Προσθέτουμε τρείς σκελίδες σκόρδο-ολόκληρες, 5-6 κλοναράκια δυόσμο και χοντρό αλάτι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα:

Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα (προσέχουμε να έχει πήξει) και προσθέτουμε το τυρί cottage.

Για το σερβίρισμα:

Απλώνουμε στο 1/4 του πιάτου σάλτσα και βάζουμε πάνω στη σάλτσα ένα φιλέτο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ρόκκα και δίπλα σερβίρουμε τις πατάτες!

Καλή όρεξη!