Easy Cooking

Τα υγιεινά και αγαπημένα μου μπισκότα βρώμης!

By  | 

Τα μπισκότα αυτά είναι η αγαπημένη μου συνήθεια, προτού ανεβάσω τις συνταγές μου όμως, κάνω το λεγόμενο “test drive” στους καλοφαγάδες φίλους μου και στην οικογένειά μου. Όσοι τα δοκίμασαν, τα βρήκαν πολύ νόστιμα, οπότε σας προτείνω να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε! Είναι πολύ εύκολα, διατηρούνται αρκετές μέρες και μπορεί να αποτελέσουν μέρος του πρωινού σας ή να καλύψουν την απογευματινή σας λιγούρα!

Υλικά

1 κούπα σταφίδες

1 κούπα νερό

3/4 κούπας ελαιόλαδο

1,5 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση μισή λευκή-μισή σκούρα)

2 κουταλάκια μπέικιν- 2 κουταλιές νερό- 2 κουταλιές ξύδι (ή
δύο αυγά)

2 βανίλιες (σωληνάκια)

2,5 κούπες αλεύρι

1 κουταλάκι σόδα

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι κανέλα σκόνη

2 κούπες νιφάδες βρώμης

1/2 κούπα χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς

1/2 κούπα καρύδα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουσκέψουν στο νερό για μισή ώρα
    πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τις νιφάδες της βρώμης , τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε .
  3. Σε μια κούπα βάζουμε τα …εναλλακτικά των
    αυγών και τα διαλύουμε.
  4. Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε  ελαφρά
    το ελαιόλαδο με τις ζάχαρες  και προσθέτουμε το «εναλλακτικό διάλυμα» (ή τα αυγά, αν βάλουμε αυγά)   και
    τις σταφίδες μαζί με το νερό τους.
  5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Το μείγμα είναι σχετικά
    υδαρές. Το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Η βρώμη τραβάει τα υγρά και το μείγμα γίνεται πιο συμπαγές τελικά,  αλλά δεν πλάθεται με το χέρι.
  7. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρινάκι στρωμένο με χαρτί κουζίνας (αραιά γιατί απλώνουν).
  8. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο , στη
    μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να μείνουν στο ταψάκι για  λίγο-οπότε σκληραίνουν λίγο-  και μετά τα βγάζουμε. Τα διατηρούμε σε  μπολ που κλείνει καλά, αλλά το σκεπάζουμε αφού κρυώσουν εντελώς. Γίνονται   70-80 μπισκότα .

oatcookies

Σημειώσεις:

1)Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ξηρό καρπό έχουμε στο
σπίτι. Κατά τη γνώμη μου, ταιριάζουν πολύ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια.

2)Μπορούμε να προσθέσουμε νιφάδες σοκολάτας  στο μείγμα μας για σοκολατένια γεύση στα μπισκότα μας.

3) Επειδή είναι αρκετά λεπτά και τραγανά συνδυάζονται υπέροχα και με το υγιεινό παγωτό που σας είχα προτείνει λίγο καιρό πριν!

Καλή απόλαυση!!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…