Easy Cooking

Το μυστικό για τα πιο γευστικά σουβλάκια κοτόπουλου!

By  | 

Το ψητό κοτόπουλο, για να ψηθεί σωστά, στεγνώνει και χάνει τα υγρά του με αποτέλεσμα να είναι άνοστο. Κάποια στιγμή δοκίμασα μια λιβανέζικη συνταγή με κοτόπουλο και έκτοτε, αφού έκανα κάποιες παραλλαγές, υιοθέτησα τη δική μου εκδοχή για εύγευστο, μαλακό και ζουμερό κοτόπουλο. 

Το μόνο που κάνω είναι να μαρινάρω από το προηγούμενο βράδυ κομματάκια κοτόπουλου σε κεφίρ και σουμάκ. Την επόμενη μέρα, περνάω τα κομματάκια κοτόπουλου σε καλαμάκια μαζί με λαχανικά και ψήνω στο γκριλ. 

Extra tip: Συνοδεύω τα συγκεκριμένα σουβλάκια με μία δροσιστική sauce γιαουρτιού. Για τη σάλτσα, θα χρειαστείτε στραγγιστό γιαούρτι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2κσ ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και αποξηραμένο δυόσμο. Ψήστε πιτούλες και απολαύστε πολύ γρήγορα και εύκολα τα πιο υγιεινά και σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλου! 

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…