Easy Cooking

Το πρωινό μου: Cups βρώμης

By  | 

Νομίζω πως έχετε καταλάβει ότι τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στη βρώμη. Αποτελεί οπωσδήποτε κάποιο γεύμα μου μέσα στη μέρα και συνήθως την επιλέγω το πρωί ή το βράδυ σε κάποια μορφή oatmeal, αν δεν έχω προλάβει να μαγειρέψω και θέλω κάτι χορταστικό και θρεπτικό. Με τη βρώμη λοιπόν ανακαλύπτω πολλές συνταγές, όπως σας έχω παρουσιάσει και στο παρελθόν. Σήμερα που είναι Κυριακή θα σας προτείνω τη συνταγή μου για ένα εναλλακτικό και λαχταριστό πρωινό, έτσι για να ξεφεύγουμε απ’ τα συνηθισμένα.

…Κούπες βρώμης! Κούπες, γιατί μέσα σ’ αυτές θα προσθέσετε γιαούρτι και φρούτα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα υλικά λίγα. Ας ξεκινήσουμε…

Υλικά

1 ώριμη μπανάνα λιωμένη

3 κ.σ μέλι

100γρ (1 1/4 κούπας) νιφάδες βρώμης

ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό

1 1/2 κούπα γιαούρτι

1 1/2 κούπα φρούτα του δάσους ή εποχής (ό,τι σας αρέσει)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνουμε ελαφρώς φορμάκια για muffins. Σ’ ένα μίξερ αναμειγνύουμε καλά τα 4 πρώτα υλικά (μπανάνα, μέλι, βρώμη και ασπράδι) μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά συμπαγές μείγμα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να τοποθετούμε από το μείγμα στα φορμάκια δημιουργώντας ένα κενό στο εσωτερικό του σχετικά βαθύ. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο. Σερβίρουμε με το γιαούρτι και τα φρούτα.

Καλή όρεξη!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…