Easy Cooking

Το σνακ μου: Σάντουιτς με μήλο και γαλοπούλα!

By  | 

Το έχω ξανά πει, ζω στη χώρα του σάντουιτς, όπου και να πας, σε οποιοδήποτε μαγαζί, καφέ, στην καντίνα του πανεπιστημίου, σάντουιτς παντού και σε τεράστια ποικιλία. Είναι όμως αυτό το άψητο το τοστ με τις σος (δεν έχω χειρότερο από μαγιονέζα στο σάντουιτς, πιστέψτε με) που με αποθαρρύνουν να τα αγοράσω και να τα φάω. Εννοείται όμως πως δεν ικανοποιούμαι και με ένα συμβατικό σαντουιτσάκι με τυρί και γαλοπούλα, οπότε είπα να δοκιμάσω κάτι πιο funky. Κάπως έτσι δημιούργησα το παρακάτω σάντουιτς, που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και εκτός από μένα, αγαπήθηκε από όποιον το δοκίμασε.

img_3135

 Υλικά

1 ψωμάκι ή μπαγκέτα πολύσπορη

1 μήλο

1κ.σ μουστάρδα

2 κ.σ χυμό μήλου

1κ.γ μέλι

1κ.σ ξύδι μπαλσάμικο

2 φέτες γαλοπούλα

ντομάτα και λίγα φύλλα φρέσκιας σαλάτας (τύπου λόλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε τα υλικά για τη σος (μέλι, μουστάρδα, χυμό μήλου και μπαλσάμικο) σ’ ένα ποτήρι και ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Με το συγκεκριμένο μείγμα αλείψτε τη μία φέτα του ψωμιού και στη συνέχεια προσθέστε τη σαλάτα, την ντομάτα, τη γαλοπούλα και το μήλο. Έτοιμο!

Σημείωση: Του ταιριάζει και το προσούτο το ίδιο ωραία, αλλά επειδή δεν είμαι φίλη του συγκεκριμένου αλλαντικού, προτιμώ τη γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή, εσείς επιλέγετε).  

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…