Easy Cooking

Τραγανές κροκέτες μπρόκολου

By  | 

Εμένα, σε αντίθεση με πολλούς, το μπρόκολο μ’ αρέσει. Ειδικά το χειμώνα, απολαμβάνω να το τρώω και σαν συνοδευτικό μόνο με λίγο λαδάκι και μπόλικο λεμόνι. Παρόλα αυτά, τις προάλλες ξεχάστηκα στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα το μπρόκολο να παραβράσει… Σε καμία περίπτωση δε θα το πέταγα. Για κανένα λόγο δηλαδή. Στιγμιαία έμπνευση, γιατί είμαστε και creative minds…, κροκέτες! Ναι, γιατί όχι;  Μάλιστα, βγήκαν ανέλπιστα νόστιμες, τραγανές απ’ έξω και μαστιχωτές εσωτερικά. Και για να μην απορείτε για τα υλικά και το χρόνο που χρειάστηκα… Ελάχιστα υλικά και ελάχιστος χρόνος, τόσο προετοιμασίας όσο και ψησίματος.

Υλικά

200γρ. νιφάδες βρώμης

500γρ. βρασμένο ή στον ατμό μπρόκολο

100γρ. τυρί τριμμένο

2 αυγά

1 φρέσκο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού στραγγίξεις το μπρόκολο αρκετά καλά έως ότου αποβάλλει όλα τα υγρά του, λιώσε το με ένα πιρούνι (δε θα χρειαστείς multi, ένα πιρούνι είναι αρκετό). Πρόσθεσε τη βρώμη, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο εννοείται!!), το τυρί, το σκόρδο και ανακάτεψε. Ανάμειξε τα υλικά καλά μέχρι να έχεις ένα σχετικά σφικτό και ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος πρόσθεσε τα αυγά και αλατοπιπέρωσε. Το μείγμα θα γίνει λίγο πιο ρευστό, όπως αυτό όταν κάνεις cookies, οπότε ένα κουτάλι θα σε βοηθήσει να φτιάξεις μπαλίτσες και να τις τοποθετήσεις αφήνοντας λίγο κενό στο ταψί. Ψήσε για 30′ στους 180C.

Καλή απόλαυση!!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…