Easy Cooking

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο “πιτς φιτίλι”!

By  | 

Όλοι αναζητούμε καλό και νόστιμο φαγητό. Παρόλο αυτά, τις περισσότερες φορές, ο χρόνος μας είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε το νόστιμο φαγητό πρέπει να είναι και γρήγορο, μα πάνω απ’ όλα υγιεινό και σπιτικό! Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια και θα σπαταλίσουν πολύ λίγο από το χρόνο σας. Απολαύστε τα στο πρωινό σας, στη σχολή ή στο γραφείο, σερβίρετέ τα σε κάποιο πάρτυ ή όπου αλλού επιθυμείτε!

tiropitakia2

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνάπ
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα και κεφαλοτύρι τριμμένα
  • σχεδόν 1 φλυτζανάκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε λιωμένο το βιτάμ. Ενώνουμε το αλεύρι με το βιτάμ τρίβοντάς τα στις παλάμες μας.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με ένα πηρούνι, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα ενώνουμε.
  3. Η ζύμη να είναι μαλακή. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε από πάνω λίγο με την παλάμη μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι. Είναι πανεύκολη συνταγή και γρήγορη και φυσικά πολύ νόστιμη.

Image Credits: funday.gr

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…