Today's Mood

12 προτασεις για κουλουμα εκτος σπιτιου!

By  | 

Μέρα νηστείας, μέρα αργίας, μέρα λαγάνας και ταραμά: αρκετοί χώροι έχουν σκοπό να τηρήσουν τις παραδόσεις και να σφυρίξουν την έναρξη της Σαρακοστής. Μπορείτε να κάνετε μια στάση…

 

Στο «La Suite Lounge»: για φαγητό με θέα σε όλη την πόλη
Αν αποφασίσετε να πετάξετε το χαρταετό σας στο λόφο του Λυκαβηττού, μπορείτε εν συνεχεία να πιάσετε τραπέζι στο «ρετιρέ» του «St George Lycabettus». Ο executive chef του ξενοδοχείου Βασίλης Μήλιος θα έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο σαρακοστιανό μπουφέ φορτωμένο με ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια με δυόσμο, φακοσαλάτα με κύμινο, πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, πρασοπίλαφο, πέστροφα με ραπανάκια, καλαμαράκια τηγανητά, μύδια αχνιστά, σουπιές με σπανάκι, μπακαλιάρο με κουρκούτι μυρωδικών κ.α. (€ 28 το άτομο, παιδιά έως 12 ετών € 14 ), ενώ ένα kids’ corner θα αναλάβει να απασχολήσει δημιουργικά τα πιτσιρίκια. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107416191.

Στη «Brasserie Τitania»: για μια πρώτη δοκιμή του σαρακοστιανού μενού
Είναι πλέον παράδοση του ξενοδοχείου «Titania» να υποδέχεται την περίοδο της Σαρακοστής με ένα ειδικό μενού με παραδοσιακές συνταγές (σε επιμέλεια του executive chef Χρήστου Τζιλήρα ) που ισχύει από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ρεβιθάδα με δενδρολίβανο, τομάτα και αγουρέλαιο, καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι, ρύζι και λαχανικά, γίγαντες στον φούρνο με χειμωνιάτικα λαχανικά, σουπιές με σπανάκι φρέσκια τομάτα, μαραθόριζα και μυρωδικά, ταραμοκεφτέδες με φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο κ.α. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2103326000.

Στο «Barabicu»: για ένα ραντεβού με τη Ρένα της Φτελιάς
Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας (23/2 ) το εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό αφήνει για λίγο στην άκρη το κρέας κι υποδέχεται τη Ρένα της Φτελιάς παρέα με τις νηστίσιμες θαλασσινές συνταγές της. Η Ρένα Τόγια θα επιστρέψει στο χώρο που στέγαζε επί χρόνια το εστιατόριό της, προτού δώσει τη σκυτάλη στις δυο της κόρες, για να ετοιμάσει μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα, γεμιστά καλαμάρια, χταποδάκι στιφάδο, κριθαρωτές σουπιές, ντομάτες γεμιστές και την περίφημη χορτοτυρόπιτά της, ενώ για το τέλος σας επιφυλάσσει χαλβά και λουκουμαδάκια. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2106743874.

Στους «Ορίζοντες Λυκαβηττού»: για να έχετε την Αθήνα στο… πιάτο
Έχει το ατού του πιο ωραίου πανοραμίκ της πόλης. Έχει κι ένα δελεαστικό εδεσματολόγιο ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, που τηρεί τις παραδόσεις, τους σταλάζει όμως πιο μοντέρνο στιλ. Μετά από την απαραίτητη λαγάνα με ελαιόλαδο και τσακιστές ελιές και τη δίχρωμη μους ταραμά, ακολουθούν σαλατικά με παντζάρια και καρύδια και χοντρές φακές με χταπόδι και τρίχρωμες πιπεριές. Έπονται μύδια αχνιστά, καραβίδες σοτέ με βινεγκρέτ λεμονιού και σταμναγκάθι κι ένα θαλασσινό κριθαρώτο, ενώ το φινάλε γράφει σιμιγδαλένιος χαλβάς με μπίτερ σοκολάτα και γλυκό του κουταλιού. Το μενού, το οποίο περιλαμβάνει και λευκό ή κόκκινο house wine κοστίζει € 29 το άτομο. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107210701.

Στο «Δράμι»: για μεζεδάκια με αέρα παλιού παντοπωλείου
Στις δύο του έδρες –η μία στην Αγία Βαρβάρα κι η άλλη στη Γλυφάδα– έχει σκοπό να αραδιάσει την Καθαρά Δευτέρα πολλά νηστίσιμα μεζεδάκια: μύδια στη λαδόκολλα, φάβα Σαντορίνης με πέστο πράσινης ελιάς, μπακαλιάρο σκορδαλιά, ουζοχτάποδο, καλαμαράκια τηγανητά και μυδοπίλαφο αγιορείτικο, ταραμοκεφτέδες, χειροποίητη μανιάτικη χορτόπιτα, ψητές γαρίδες, χταποδοσαλάτα του Νικόλα, μύδια σχάρας και αχνιστά, μελιτζανοκεφτές, γαριδούλες στο τηγάνι…

Στο φιλικό, απλόχωρο «Mαριάνο»: για τσιπουράκι και μεζέ
Χειροποίητη ταραμοσαλάτα, σκορδαλιά, τηγανητό χταποδάκι και καλαμαράκι, φακές σαλάτα, ολόφρεσκα μύδια, σολομός, μπακαλιάρος και γαρίδες, καθώς και μεγάλη ποικιλία χειροποίητων μεζέδων συνθέτουν το μενού της Καθαράς Δευτέρας στο προσεγμένο και ιδιαίτερα φιλόξενο στέκι που δημιούργησε ο Νίκος Μαριάνος στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι. Ζητήστε να δοκιμάσετε και το δικό του (όντως το φτιάχνει μόνος του ) τσίπουρο, είναι ευκολόπιοτο και αρωματικό. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2106824224.

Στην «Αλεξάνδρα»: για Καθαρά Δευτέρα με άρωμα πάρκου
Στο τραπέζι του ελληνικού εστιατορίου στο πάρκο των Παναθηναίων θα πέσουν, ανάμεσα σε άλλα, φάβα με καπαρόφυλλα, ταραμοσαλάτα, πατατοσαλάτα, γίγαντες Καστοριάς με σπανάκι, αγκινάρες αλά πολίτα, τα γνωστά του ωραία κυκλαδίτικα ρεβίθια, χταπόδι στα κάρβουνα με φάβα, μελιτζάνες σαγανάκι, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, κι εκείνα μακαρόνια με θαλασσινά μαγειρεμένα στη λαδόκολλα, που κι εκτός Σαρακοστής δεν φεύγουν ποτέ από το μενού. Κρατήσεις στα 2106420874, 2106434367.

Στο «Αποστακτήριον»: για θαλασσινές λιχουδιές από τα χεράκια της Ζωής
Στο χαριτωμένο μεζεδοπωλείο της Νέας Ερυθραίας η Ζωή έχει σκοπό να φτιάξει ποικιλία αχνιστών θαλασσινών (καβούρια, καραβίδες, μύδια, αχιβάδες ) με σάλτσα ούζου και μουστάρδας, αλλά και τηγανιτά καβουράκια, γαρίδες σαγανάκι, μύδια σε σκορδάτη σάλτσα, και χταποδάκι λιαστό, ενώ την ώρα του γλυκού αναμείνατε σπιτικούς λουκουμάδες με μέλι και καρύδια. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2106207126.

Στο «Πάμε αλλιώς»: για μεζέδες και ζωντανή μουσική
Θράψαλα, καλαμαράκια, γαρίδες, χταπόδι, πολλές παρτίδες ουζάκια, φιλική, παρεϊστικη διάθεση και live μουσική φέρνει η φετινή Καθαρά Δευτέρα στο μουσικόφιλο μεζεδοπωλείο των Μελισσίων με το πολύχρωμο, με βιομηχανικά στοιχεία, μοντέρνο ντεκόρ. Όσοι πιστοί…

Στη «Σουσού»: για να πατήσετε μεσημεριανό Γκάζι
Το νεόκοπο, απλό και απροσποίητο τσιπουράδικο της οδού Γαργηττίων στο Γκάζι θα σας περιμένει την Καθαρά Δευτέρα με πετροσωλήνες, κυδώνια, μύδια αχνιστά, μους φάβας και μπιζελόφαβα, σπανακοκεφτέδες, φρέσκα καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, γαρίδες σε διάφορες εκδοχές, καλαμάρι σκορδάτο και άλλα πολλά.

Στο «Le Trocadero»: για μπουφέ μετά μουσικής
Στο χαλαρό περιβάλλον του εστιατόριο στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Metropolitan» για την Καθαρά Δευτέρα συνδυάζουν έναν πλουσιοπάροχο εορταστικό μπουφέ με χαρακτηριστικά σαρακοστιανά εδέσματα (€ 35 το άτομο, παιδιά 4 -12 ετών € 17,50 ) με μουσική από DJ.

Στο φούρνο Βενέτη: για κούλουμα to go
Προτείνει τέσσερα διαφορετικά είδη λαγάνας (σχεδόν το λες συλλογή ): παραδοσιακή (€ 2,98 ) και μικρή παραδοσιακή (€ 1,98 € ), λαγάνα Βαυαρίας (€ 2,98 ), λαγάνα ελιά-κρεμμύδι (€ 2,98 ) και λαγάνα πιπεριάς-ντομάτας (€ 2,98 ), είτε σχεδιάζετε εκδρομή στα πέριξ της Αττικής, είτε σπιτική Καθαρά Δευτέρα, είναι ό,τι πρέπει. Στο γνωστό φούρνο θα βρείτε επίσης πεϊνιρλί με λαχανικά, νηστίσιμα κρύα σάντουιτς, κουλούρια, μπισκότα, κριτσίνια και γλυκά ενώ στα «Bενέτη Food Hall» και τα «Bενέτη 1948» προτείνουν μια ευρεία από σαρακοστιανές συνταγές φαγητού.

πηγή: athinorama.gr

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…