Easy Cooking

2 συνταγές με κεφίρ που θα λατρέψεις!

By  | 

Τους τελευταίους μήνες έχω βάλει στη διατροφή μου το κεφίρ και σίγουρα θα το περιλαμβάνει κάποιο γεύμα μου (συνήθως το πρωινό μου). Από θρεπτικής απόψεως προσφέρει ό,τι και το γάλα, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, ασβέστιο, μαγνήσιο (σημαντικά μέταλλα για ένα υγιές νευρικό σύστημα). Επιπλέον, Έχει διουρητικές ιδιότητες, είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, για αθλητές και για άτομα της τρίτης ηλικίας. Επίσης συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και ενδείκνυται για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε λακτόζη. 

Αφού λοιπόν είδα ότι πραγματικά με ωφελεί, προσπάθησα να το ενσωματώσω με κάθε τρόπο στα γεύματά μου και ιδού 2 εύκολοι τρόποι να το γευτείτε και να το ευχαριστηθείτε, γιατί όσο να ‘ναι μόνο του είναι ολίγον τι ξινούτσικο…

  1. Το πρωινό μου με κεφίρ και φρούτα του δάσους

Θα χρειαστείτε ένα ποτήρι κεφίρ, φρέσκα βατόμουρα, 3κ.σ νιφάδες βρώμης, 1 ακτινίδιο (προαιρετικά) και λίγη στέβια (επίσης προαιρετικά). Τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα απ’ τα βατόμουρα. Μπορείτε να φτιάξετε παραπάνω από ένα μπολάκια και να τα βάλετε στο ψυγείο. Διατηρούνται και είναι καλή επιλογή για ενδιάμεσο σνακ, αντί για έτοιμα που θα βρείτε στο εμπόριο.

2.  Dressings με κεφίρ 

Ιδέα της μαμάς μου στην προσπάθειά της να κάνει τα διαιτητικά φαγητά όσο πιο γευστικά γίνεται. Μου άρεσε όμως πολύ όταν τα δοκίμασα και τα υιοθέτησα. Το ένα dressing περιέχει κεφίρ, μουστάρδα, χυμό μήλου και πιπέρι. Το άλλο κεφίρ, πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χρησιμοποιήστε μεγάλη ποικιλία πράσινης σαλάτας, κόψτε σε ροδέλες φρέσκο κολοκυθάκι, ψητό κοτόπουλο και λίγα κρουτόν ή παξιμαδάκια. Υπέροχο! 

img_3934

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...