DIY & Tips

6+1 συμβουλες για απαλα ποδια

By  | 

Το χειμώνα τα πόδια μας αφυδατώνονται και ξηραίνουν, γι’ αυτό η φροντίδα τους είναι αναπόφευκτη και πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση…

Ας δούμε χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση των ποδιών μας…

1.  Απλώνουμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα μία μέρα πριν το ξύρισμα για να αποφύγουμε τους έντονους ερεθισμούς την επομένη.
2. Κάνουμε μία πολύ καλή  απολέπιση,  για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και για να βγουν στην επιφάνεια όλες οι κρυμμένες τρίχες. Όσο πιο καλή απολέπιση κάνουμε τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα πετύχουμε. Υπάρχουν αρκετά καλά scrubs στην αγορά που μπορούμε να προμηθευτούμε, διαφορετικά μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες με μέλι και ζάχαρη.
3. Αντί για κρέμες και αφρούς ξυρίσματος χρησιμοποιούμε εναλλακτικά προϊόντα όπως  μαλακτικό μαλλιών. Έτσι, θα αποφύγουμε τραυματισμούς και κοκκινίλες που δημιουργούνται μετά το ξύρισμα. Προσοχή! Ποτέ μην ξυριστείτε χωρίς να έχετε τοποθετήσει κάποιο προϊόν στα πόδια σας.
4. Επιλέγουμε το καλύτερο γυναικείο ξυραφάκι για πόδια. Στην αγορά μάλιστα υπάρχουν σε προσιτές τιμές ξυραφάκια  για ευαίσθητα δέρματα.  Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι τόσο σημαντικά, όσο και η προετοιμασία του δέρματος. Γι’ αυτό το λόγο αποφεύγουμε να αγοράσουμε φτηνά ξυραφάκια που μόνο ερεθισμούς θα προκαλέσουν.
5.Είναι μείζονος σημασίας να γίνεται συχνή αλλαγή στα ξυραφάκια!!! Όσο λιγότερα ξυρίσματα έχουμε κάνει με ένα ξυραφάκι, τόσο πιο καλό ξύρισμα θα κάνει. Επίσης, τα ξυραφάκια σκουριάζουν και η επιφάνειά τους μολύνεται, ειδικά όταν είναι καιρό εκτεθειμένα.
6. Ξυρίζουμε τα πόδια κόντρα στη φορά των τριχών.
7. Ανάμεσα στα ξυρίσματα αλλά και σε καθημερινή βάση καλό είναι να ενυδατώνουμε το δέρμα στα πόδια με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ή λάδι, ώστε να είναι απαλά και λαμπερά και το πιο σημαντικό για να μην κρύβονται οι τρίχες μέσα στο δέρμα.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…