Easy Cooking

Bake rolls… από κουλούρι που περίσσεψε!

By  | 

Τις προάλλες έφτιαξα κουλούρια Θεσσαλονίκης, γιατί η ζωή στην Αγγλία δε μου τα προσφέρει σε φούρνους οπότε αναγκαστικά, για να τα απολαύσω, πρέπει να τα παρασκευάσω μόνη μου! Παρόλα αυτά, περίσσεψαν 3 κουλούρια, τα οποία φυσικό είναι να ξεραθούν μετά από λίγες ημέρες και αποφάσισα να τα εκμεταλλευτώ. Και τα εκμεταλλεύτηκα και έφτιαξα τα γνωστά σε όλους bake rolls! Εύκολα και γρήγορα!

Διαδικασία…

Κόβουμε σε ένα πάγκο τα κουλούρια σε όσο πιο στενές ροδέλες μπορούμε. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως σκόρδο, κρεμμύδι σκόνη, πάπρικα κλπ. Εγώ έβαλα ένα mix bbq σε σκόνη και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε. Γενικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μείγμα μπαχαρικών που έχουμε για μαρινάρισμα αλλά και ξερά μυρωδικά όπως βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 100C για 1 ½ ώρα ή και λίγο παραπάνω. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…