Easy Cooking

Banoffee απο το foodprints.gr!

By  | 

Μ’ αρέσει πολύ η μπανάνα και η κάθε συνταγή, που περιέχει το συγκεκριμένο φρούτο. Το banoffee είναι ένα απ’ αυτά και η Μιράντα Παπαδοπούλου δίνει την καλύτερη και εύκολη συνταγή!

Υλικά

  • 5 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 300 γρ. φυτική κρέμα σαντιγί
  • 1 κ.γ. νεσκαφέ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολατένια (τύπου πτι μπέρ )
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού

Εκτέλεση

  • 1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα σαντιγί μαζί με το νεσκαφέ και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • 2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  • 3. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • 4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον ανθό αλατιού.
  • 5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
  • 6. Αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μούλτι.
  • 7. Στρώνουμε το μίγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (26’ εκ. διάμετρος) ή σε μια ορθογώνια φόρμα (15 Χ30 εκ.) και το πατάμε καλά να σφίξει .
  • 8. Ρίχνουμε από πάνω την καραμέλα και απλώνουμε τις φέτες μπανάνας.
  • 9. Καλύπτουμε τις μπανάνες με την σαντιγί και αφήνουμε το banoffee στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • 10. Πριν το σερβίρουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με λίγη καραμέλα, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…