Easy Cooking

Cherry Pies στη στιγμη!

By  | 

Πολλές φορές στο πανεπιστήμιο μας ζητάνε να ετοιμάσουμε λιχουδιές για διάφορα events και “Open Days”, δηλαδή, μέρες που το πανεπιστήμιο είναι ανοικτό για το κοινό με διάφορες παρουσιάσεις σχολών, μαθημάτων και καθηγητών. Σε ένα τέτοιο event κλίθηκα να παρευρεθώ κι εγώ τις προάλλες και μην έχοντας πολύ χρόνο και υλικά στη διάθεσή μου, αποφάσισα να φτιάξω cherry pies σε μορφή γλυφιτζουριού.

Το μόνο που χρειάστηκα ήταν φύλλο σφολιάτας, μαρμελάδα, βούτυρο για την επικάλυψη και ξυλάκια.

1. Κόψτε το φύλλο σφολιάτας σε διάφορα σχήματα. Εμένα μου άρεσαν οι καρδιές. Προσέξτε μόνο να είναι συμμετρικά μεταξύ τους για να εφάπτονται.

 

cherrypies

 

 

 

 

 

2. Απλώστε μία κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα σε κάθε κομμάτι

cherrypies2

3. Τοποθετήστε στις άκρες των κομματιών τα καλαμάκια και στη συνέχεια καλύψτε τα φύλλα και με ένα πιρούνι ενώστε τα μεταξύ τους.

cherrypies3

4. Βουτυρώστε τα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω) για 15 περίπου λεπτά.

cherrypies5

 

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…