Easy Cooking

Chocolate Pizza!

By  | 

Πίτσα + Σοκολάτα= η απόλυτη ευτυχία, σωστά? Δες πώς αν τα συνδυάσουμε έχουμε τον πιο γευστικό συνδυασμό σε χρόνο ντε τε!

Υλικά:

Έτοιμο ζυμάρι για πίτσα

1 κουταλιά βούτυρο

Μισό βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

Μισή λευκή σοκολάτα

Μισή σοκολάτα υγείας

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

s

Προετοιμασία:

Παίρνεις ένα ζυμάρι για πίτσα ή ακόμα καλύτερα φτιάχνεις το δικό σου. Το απλώνεις στο ταψί, το τρυπάς λίγο με το πιρούνι, λιώνεις το βούτυρο και το απλώνεις πάνω στο ζυμάρι. Ψήνεις μόνο του το ζυμάρι με το βούτυρο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Αφαιρείς την πίτσα από τον φούρνο και απλώνεις την πραλίνα φουντουκιού. Κόβεις τις δύο σοκολάτες σε κομματάκια και τα ρίχνεις διάσπαρτα πάνω από την πραλίνα. Το ίδιο κάνεις και με το ξύσμα που έχεις πάρει από το πορτοκάλι. Βάζεις την πίτσα ξανά στον φούρνο μόνο για 2-3 λεπτά, ίσα – ίσα για να λιώσουν λίγο τα κομμάτια της σοκολάτας. Την σερβίρεις ζεστή.

Εκτός από την παραπάνω συνταγή, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πίτσα διακοσμώντας την όπως εσύ θέλεις. Βάλε ζαχαρωτά, ή χρωματιστή τρούφα και κουφετάκια. Μπορείς να πειραματιστείς με σιρόπια ή γεμιστές σοκολάτες. Αν είσαι τολμηρή τρίψε λίγο ροζ αλάτι Ιμαλάϊων και παίξε με ροζ και μαύρο πιπέρι. Αν πάλι θέλεις και τις βιταμίνες σου, κόψε φρούτα χωρίς να τα ψήσεις, τρίψε μπάρες δημητριακών ή και ρυζογκοφρέτες.

pics and idea: jessienextdoor.com

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…