Easy Cooking

Frozen yogurt φράουλα!

By  | 

Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να περνάω χρόνο στην κουζίνα. Το έχετε καταλάβει πιστεύω. Τις προάλλες ανέβασα μία λίστα με τα αγαπημένα μου smoothies και την ίδια μέρα τυχαία ανακάλυψα κάτι φράουλες στην κατάψυξη. Ξέρω ότι δεν είναι η εποχή τους και δε θα αγόραζα τη δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά αφού τις βρήκα στην κατάψυξη του σπιτιού είπα να τις εκμεταλλευτώ. Ενώ ήμουν έτοιμη να τις καταναλώσω σε μορφή χυμού, τελικά αποφάσισα να τις κάνω frozen yogurt! Λίγο το στραγγιστό γιαούρτι στο ψυγείο, λίγο το ότι ήταν ήδη πολύ παγωμένες οι φράουλες, το frozen yogurt ήταν αναπόφευκτη επιλογή. Με μόνο 4 υλικά είχα σε 20 λεπτά ένα υγιεινό και πάνω απ’ όλα δροσιστικό και φρουτένιο επιδόρπιο.

Υλικά για 4 μέτρια μπολάκια

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
400 γρ. κατεψ. φράουλες

strawberry-frozen-yogurt-supplies

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το λεμόνι. Σ’ ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις φράουλες και τις θρυμματίζουμε για μισό λεπτό. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε με τις φράουλες μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μείγμα στα μπολάκια και το αφήνουμε 20 λεπτά στην κατάψυξη.

frozenyogurt

Voila!! Καλή απόλαυση!

Δες ακόμα: Σορμπέ πεπόνι στο λεπτό! 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…