Easy Cooking

Palmiers με σοκολατα απο το foodprints.gr

By  | 

Σιγουρα το foodprints.gr ξεκινησε απο την αγαπη μου για την μαγειρικη. Αποφασισα οτι ηθελα ολα αυτα που μαγειρευω, τις ιδεες που ειχα αλλα και εξυπνες συνταγες που ανακαλυπτα ανα τον κοσμο να τις αρχειοθετησω. Ταυτοχρονα ειχε γεννηθει και μια ακομα “αγαπη” μεσα μου που λεγοταν φωτογραφια και ξεκινησα να παρακολουθω καποια σεμιναρια. Απο το “παντρεμα ” μαγειρικης και φωτογραφιας γεννηθηκε το foodprints. Η στηλη καθε εβδομαδα με τις ευκολες και γρηγορες συνταγες ηταν μια επαφη και βοηθεια στην κορη μου που μολις ειχε φυγει εξωτερικο για σπουδες.”

Αυτά είναι τα λόγια της Μιράντας Παπαδοπούλου, chef, εξαιρετική θαρρώ στο είδος της. Ξεκίνησα να παρακολουθώ το site της μετά από έναυσμα της μαμάς μου, που τυγχάνει να γνωρίζονται από τα παλιά. Εντυπωσιάστηκα από όλες τις συνταγές και μιλάω ειλικρινά. Ίσως να είμαι από τους πιο δύσκολους ανθρώπους στο φαγητό και αυτό επειδή αναζητώ πάντα το νόστιμο, το καλομαγειρεμένο. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του foodprints.gr, που με εντυπωσίασε είναι η στήλη “κάτι στα γρήγορα”, απευθυνόμενη κυρίως στην κόρη της που και εκείνη σπουδάζει στο εξωτερικό. Εμείς οι φοιτητές του εξωτερικού, που δεν έχουμε τη δυνατότητα απόλαυσης του φαγητού της μαμάς, αναζητούμε το σπιτικό και νόστιμο. Η Μιράντα Παπαδοπούλου, λοιπόν, μετρ στο είδος της, ξέρει καλά τι μας προτείνει κάθε φορά.

Σήμερα επέλεξα να παρουσιάσω τα Palmiers, που τόσο αγαπώ σε μία διαφορετική εκτέλεση από το foodprints. Βήμα προς βήμα, τόσο με φωτογραφικό υλικό όσο και με λόγια, η κάθε συνταγή όσο δύσκολη κι αν είναι γίνεται τουλάχιστον εύκολη για όλους, αρχάριους και μη!

Yπογραμμίζουμε  επίσης ότι κάθε φωτογραφία στο site της φέρει την υπογραφή της!

 

DSC09455

   Υλικά

  • 1 φύλλο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ κακάο
  • 30 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Οδηγίες

  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κακάο και πασπαλίζουμε με αυτό το μίγμα την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • 3.Τυλίγουμε σε ρολό την μια άκρη της σφολιάτας μέχρι τη μέση.
  • 4.Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.
  • 5.Κόβουμε το ρολό σε φέτες ( 1 εκ. περίπου), και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  • 6.Ψήνουμε τα Palmiers 12 -15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 7.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • 8.Βουτάμε τα Palmiers στην κουβερτούρα μέχρι την μέση, στη συνέχεια τα καλύπτουμε με φουντούκι και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...