Easy Cooking

Pita chips!

By  | 

Θυμάστε μία μανία που μας είχε πιάσει λίγα χρόνια πριν με τα pita chips γνωστής εταιρείας; Η μόδα αυτή σταμάτησε απότομα χωρίς να γνωρίζω το λόγο…

Εχθές τα θυμήθηκα όταν άνοιξα το ψυγείο και είδα ότι είχε περισσέψει μία αραβική πίτα… Ως συνήθως βιαζόμουν… Δεν πεινούσα, ήθελα απλώς να τσιμπήσω κάτι και έτσι μου ήρθε και η ιδέα για τα pita chips…

ΥΛΙΚΑ

1-3 αραβικές πίτες (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε)

αλάτι

ρίγανη ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό σας αρέσει…όπως πάπρικα ή σκόνη σκόρδου ή ακόμα και τίποτα…

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αν είναι πολύ δυνατός, στους 180). Ανοίγουμε τις αραβικές πίτες και με ένα ψαλίδι τις κόβουμε σε μικρά τρίγωνα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το αλάτι και το μπαχαρικό που έχουμε επιλέξει και πασπαλίζουμε με το λάδι από ψηλά, για να μην πέσει απότομα.

Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

 

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…

  • Nikos

    Μου φαίνεται εύκολο και νόστιμο! Thanks afro!

  • Τι εύκολο? γελοίο θες να πεις… χαχαχ περιμένω να μου φέρεις στο uni once! 🙂