Easy Cooking

Snacking: Αραβική πίτα με γέμιση φαλάφελ!

By  | 

Υλικά για 4 σάντουιτς

¼ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Γαλλικού τύπου

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κονσέρβα των 375γραμμ. ρεβίθια , ξεπλυμένα και στραγγιγμένα

Ψίχα τριμμένη από 1 φέτα ψωμί σίκαλης (30γραμμ.)

1 μεγάλο αβγό

1 ασπράδι, από μεγάλο αβγό

1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι

2 μεγάλες Αραβικές πίτες χωρισμένες στα δυο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρόκα

½ φλιτζάνι Cucumber-Yogurt Dressing

Cucumber-Yogurt Dressing

1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200γραμμ.

½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο αγγούρι στραγγιγμένο

¼ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κρεμμύδι

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Φτιάξτε τη σάλτσα γιαουρτιού και βάλτε τη στο ψυγείο.

2. Αναμείξτε μέσα στο μπλέντερ τα 10 πρώτα υλικά μέχρι να γίνουν μια ζύμη.

3. Γεμίστε 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού με τη ζύμη, για να έχετε μια εικόνα της ποσότητας που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τους …κεφτέδες φαλάφελ.

4. Βάλτε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και σε μέτρια θερμοκρασία τηγανίστε τα φαλάφελ για 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.

5. Βάλτε σε κάθε μισή πίτα ¼ φλιτζάνι ρόκα, το φαλάφελ και 2 κουταλιές της σούπας Cucumber-Yogurt Dressing

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…