Easy Cooking

Spaghetti με ντοματίνια και ρόκκα.

By  | 

Μια από τις αγαπημένες μου, καλοκαιρινές συνταγές, είναι σπαγγέτι με ντοματίνια και ρόκκα. Είναι ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο! Κάθε φορά που το ετοιμάζω, νομίζω ότι βρίσκομαι σε μία αυλή ενός κυκλαδίτικου νησιού.

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως

300 γρ. ντοματίνια (τα καλύτερα είναι Σαντορίνης)

3 σκελ. σκόρδο

βασιλικός (αποξηραμένος ή φρέσκος)

1 ματσάκι ρόκκα (μικρή και τρυφερή)

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σωτάρουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ντοματίνια τα οποία έχουμε πλύνει και κόψει στη μέση, με ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Προσέχουμε να είναι καλά στεγνομένα, ώστε να μην πιτσιλάνε και καούμε από το λάδι. Προσθέτουμε μισό ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκκα και ένα φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαραθούν λίγο τα ντοματίνια, προσθέτουμε με προσοχή λίγα-λίγα τα βρασμένα μακαρώνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο μισό ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκκα και μπόλικη παρμεζάνα. Μην ξεχάσετε στο τέλος να βάλετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!!

 

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...