Easy Cooking

To πρωινό μου: Pancakes με βρώμη και μπανάνα!

By  | 

Τα συγκεκριμένα pancakes είναι το αγαπημένο μου πρωινό και συνήθως το απολαμβάνω τα Σαββατοκύριακα που είμαι στο σπίτι και έχω περισσότερη ώρα στη διάθεσή μου, για να το ετοιμάσω. Μου προσφέρει ενέργεια και με κρατάει χορτάτη για πολλές ώρες.

Υλικά για 4 μέτρια pancakes

1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

1 ώριμη μπανάνα

1/2 κ.γ Baking powder

1 κ.σ καστανή ζάχαρη (λιγότερη ή περισσότερη ανάλογα τις προτιμήσεις σας)

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ κανέλα

1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ γάλα ή χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ πρόσθεσε τα στερεά υλικά (βρώμη, ζάχαρη, baking powder, αλάτι και κανέλα) και ανακάτεψέ τα. Παράλληλα, λιώσε την μπανάνα με ένα πιρούνι και πρόσθεσέ την επίσης στο μείγμα. Ανακάτεψε για λίγο μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα και συνέχισε με τα υγρά υλικά (γάλα ή χυμό και το εκχύλισμα βανίλιας). Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, τηγάνισέ τα ένα- ένα σε αντικολλητικό  τηγάνι.

Μπορείς να τα συνοδεύσεις με φρούτα εποχής ή δάσους,  τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο, λίγο μέλι ή γιαούρτι. Εγώ τα προτιμώ με 1κ.σ αμυγδαλοβούτυρο και φρέσκα φρούτα του δάσους!

Καλή απόλαυση! 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω…