DIY & Tips

Έτσι θα κάνεις το πρωινό της Δευτέρας λιγότερο δύσκολο!

By  | 

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που απεχθάνεται τις Κυριακές, τότε είμαι εγώ. Και όταν λέμε απεχθάνεται, εννοούμε δεν έχει χειρότερο, παθαίνει δηλαδή,  από κατάθλιψη μέχρι και κρίσεις πανικού (και δεν υπερβάλλω!!).  Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λοιπόν, ζω με το άγχος της Κυριακής. Δε θέλω να έρθει ποτέ, ειδικά το βράδυ της, που ξέρω ότι πρέπει να προετοιμαστώ για τη βδομάδα που ξεκινάει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Δευτέρες… Άλλη φρίκη… Εδώ βέβαια, το πρόβλημα βρίσκεται στο πρωινό ξύπνημα κυρίως. Ειδικά αν έχει μεσολαβήσει ένα γεμάτο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν είμαι η μόνη εκεί έξω, που βιώνει το πρόβλημα της Κυριακό-Δευτέρας, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τι με βοηθάει από τα σχολικά μου χρόνια, ώστε να γίνεται το πρωινό της Δευτέρας λιγότερο οδυνηρό…

smonday

Το μυστικό βρίσκεται στο προηγούμενο βράδυ (σ.σ της Κυριακής). Προετοιμάζω τα πάντα, και όταν λέω τα πάντα το εννοώ, από βραδύς, ώστε να τα βρίσκω όλα έτοιμα το πρωί. Ξεκινάω από το μπάνιο. Κάνω μπάνιο και λούσιμο το βράδυ, όπως επίσης τα beaute μου (νύχια, μαλλιά, μάσκες, φρύδια, αποτριχώσεις). Συνεχίζω με τα ρούχα. Επιλέγω τι θα φορέσω και τα αφήνω στην καρέκλα του δωματίου, ώστε να ντυθώ γρήγορα το πρωί. Να μην ξεχάσετε να βγάλετε μέχρι και κάλτσες, φουλάρια, κασκόλ, καπέλα, οτιδήποτε τέλος πάντων θέλετε να φορέσετε το πρωί και αξεσουάρ, όπως ζώνη, κοσμήματα, ρολόι. Με τη συγκεκριμένη τεχνική θα εξοικονομήσετε αποδεδειγμένα πάνω από 20 λεπτά και αυτό σημαίνει 20 λεπτά επιπλέον ύπνου… Τώρα θα σας πω πώς θα “κερδίσετε” επιπλέον ένα τέταρτο ύπνου, τουλάχιστον! Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω, ετοιμάστε την τσάντα σας. Σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε, από πορτοφόλι, ατζέντα, τετράδια, στυλό, μέχρι ένα σνακ τύπου μπισκότα, μπάρες ή φρούτο και νερό. Ας περάσουμε τώρα στο breakfast! Ναι, και αυτό μπορείτε να προετοιμάσετε από βραδύς. Αν πίνετε καφέ φίλτρου, βάλτε το νερό, το φίλτρο και τον καφέ στη μηχανή. Το πρωί θα χρειαστεί να πατήσετε  μόνο το “on”. Αν από την άλλη, αν ο καφές σας είναι ελληνικός ή στιγμιαίος (να τον αποφεύγετε, θα πούμε το γιατί άλλη στιγμή) να έχετε έτοιμο το μπρίκι, τον καφέ και τη ζάχαρη. Όσον αφορά το γεύμα σας (είπαμε, δε φεύγουμε ποτέ νηστικοί απ’ το σπίτι) επιλέξτε κάτι όχι και τόσο χρονοβόρο και περίπλοκο για το πρωί της Δευτέρας. Αν το πρωινό σας είναι δημητριακά με γάλα, τότε βάλτε στο μπολ τα δημητριακά και σκεπάστε το με μία χαρτοπετσέτα. Αν το πρωινό σας είναι τόστ, ετοιμάστε το και το πρωί απλώς ψήστε το. Μην ξεχνάτε και τα overnight oatmeals, που είναι και της μόδας τελευταία.

Σας έχω εξασφαλίσει τουλάχιστον 30-40 λεπτά επιπλέον ύπνου, για να γίνει η Δευτέρα υποφερτή (όσο γίνεται). Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πλατύ χαμόγελο, ακόμα και αν δεν έχετε κοιμηθεί επαρκώς.

Να έχετε όλοι μία υπέροχη εβδομάδα!

xxx 

keep-calm-it-s-only-a-monday-morning

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...