fitness

Ακομα να ξεκινησεις Ηοt Yoga? 

By  | 

Το “yoga και να είναι hot!” ξεκίνησε στο εξωτερικό πριν από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα στην Αμερική. Στην Ελλάδα ήρθε χάρη στο καινοτόμο μυαλό της Ελληνίδας γυμνάστριας, Ελένης Πρέκα. Το Μάιο του 2011 η Hot Yoga έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πρώτο στούντιο στο Ψυχικό. Η επιτυχία και η αγάπη, που κέρδισε οδήγησε την Ελένη Πρέκα στα εγκαίνια ακόμα δύο studios, στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά, για να μην αφήσει ανικανοποίητο κανέναν hot yogi!

Προσωπικά, τη Hot Yoga τη γνώρισα με τη θεία μου πριν από τρία χρόνια στο Νammos στη Μύκονο, όπου η Ελένη Πρέκα παρέδιδε μαθήματα yoga όλο το καλοκαίρι. Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο εγχείρημα, αφού πρώτα αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν να αντέξει κανείς τη θερμοκρασία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Dsquared και ελενη πρεκα

Δεν είναι λίγοι οι celebrities που επιλέγουν τη Hot Yoga της Ελένης Πρέκα, μεταξύ αυτών και το σχεδιαστικό δίδυμο Dsquared, Dean και Dan Caten.

 

 

Η απάντηση ήταν απλή. Η Ηot Yoga γίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου, με συγκεκριμένη υγρασία και με το οξυγόνο να ανανεώνεται συνεχώς. Η ζέστη θα μπορούσε να ήταν επικίνδυνη, αλλά όπως υπογραμμίζει η Ελένη Πρέκα, είναι επικίνδυνη μόνο όταν δεν ελέγχεται. Στα studios ρυθμίζεται η θερμοκρασία και δε γίνεται λόγος για κανέναν κίνδυνο.

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο yoga, σου δίνεται η δυνατότητα καύσης έως και 1000 θερμίδων σε κάθε μάθημα, ενώ παράλληλα  δίνεις βάρος στην ενδυνάμωση του σώματος. Επίσης, εκτός από τις αλλαγές στο σώμα, η hot yoga επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στο πνεύμα, καθώς αποβάλλεται το άγχος. Πλειάδα εξειδικευμένων δασκάλων βρίσκεται  και στα 3 studios για να διαλέξεις το ιδανικό για σένα πρόγραμμα και να απολαύσεις το μάθημα στο έπακρο. Η αισθητική των studios είναι κάτι που, επίσης, σε κερδίζει από την αρχή, αφού η μίνιμαλ διακόσμηση (χαρακτηριστικό και των 3 studios) χαρίζει θετική ενέργεια και αύρα, παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο όταν ψάχνουμε όλο το “πακέτο” για τη γυμναστική μας.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το κομμάτι των συνδρομών, που ενδιαφέρει την πλειονότητα. Μια εβδομάδα απεριόριστη hot yoga με 15€, για νέους μαθητές. Εκτός αυτού, οι τιμές δε διαφέρουν από κλασικά studio yoga, παρόλα τα λειτουργικά έξοδα, που είναι πολύ υψηλά λόγω των θερμενόμενων αιθουσών.

Το καλοκαίρι η Ελένη Πρέκα και η Hot Yoga, θα σας περιμένουν σε ένα ακόμη στούντιο στη Μύκονο, στο ξενοδοχείο Kivotos, που βρίσκεται στην περιοχή του Ορνού. Αν οι διακοπές σας σας βρίσκουν στο κυκλαδίτικο νησί, μην ξεχάσατε να περάσετε από το Kivotos, για ένα ευεργετικό και άκρως καλοκαιρινό μάθημα!

Θα βρείτε τα Hot Yoga studios…

1. Hot Yoga Athens (Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού)

Τηλ. 210 6756770

2. Hot Yoga Glyfada (Αγγέλου Μεταξά 52, Γλυφάδα)

Τηλ. 210 9680420

3. Hot Yoga Kifissia (Λεωφόρος Κηφισίας 190, Κηφισιά)

Τηλ. 210 6231560

Επισκεφτείτε το site www.hot-yoga.gr για περισσότερες πληροφορίες

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...