Today's Mood

Γιατί τα αδέλφια μας είναι το πολυτιμότερο δώρο των γονιών μας…

By  | 

Μία φίλη μου, μοναχοπαίδι, μου έλεγε πόσο τυχερή αισθανόταν όταν ήταν μικρή έχοντας στραμμένη πάνω της όλη την προσοχή των γονιών της και που δε χρειαζόταν να μοιράζεται δωμάτιο και παιχνίδια ή ρούχα με άλλα αδέλφια. Σήμερα, όμως, 20 ετών αισθάνεται άτυχη με όλη τη σημασία της λέξης, όπως μου είπε, αφού τελικά τα αδέλφια είναι το πολυτιμότερο δώρο, που μπορούν να σου χαρίσουν οι γονείς σου. Δώρο που δε μοιράζεται. Δώρο που σου δίνεται και ξέρεις ότι δε συγκρίνεται με κανένα υλικό αγαθό. Θα συμφωνήσω μαζί της! Μικρή θεωρούσα τυχερά τα μοναχοπαίδια για τους προαναφερθέντες λόγους. Σήμερα, έχοντας ωριμάσει, ευγνωμονώ για το δώρο που δέχτηκα πριν από 17 χρόνια. Ένα στρουμπουλό μωράκι, που μόλις το αντίκρισα, το ονόμασα “Μόγλη”, για δικούς μου λόγους. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε η διαφορά στους χαρακτήρες μας. Αισθητή διαφορά! Νύχτα- μέρα, βορράς η μία, νότος η άλλη, άσπρο- μαύρο. Αγαπιόμαστε όμως, παρόλο που δε το λέμε συχνά η μία στην άλλη. Για την ακρίβεια, πιο πολλές φορές θα μας δείτε να τσακωνόμαστε παρά να βρισκόμαστε σε “τρυφερά” αδελφικά ενσταντανέ. Καταφέρνουμε, παρόλα αυτά, και “μονοιάζουμε” μέχρι να πούμε κύμινο…

Με αφορμή λοιπόν τα δέκατα έβδομα γενέθλια της αδελφής μου, αποφάσισα να καταγράψω όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αισθανόμαστε οι πιο ευτυχισμένοι και τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο!

Screenshot (82)

  1. Είναι εκεί για σένα, κάθε ώρα και στιγμή! Δε θα αισθανθείς, δηλαδή, ποτέ μόνος/η όταν ξέρεις πως εκτός απ’ τους γονείς σου, υπάρχει κάποιος εκεί έξω απ’ το άμεσο συγγενικό σου περιβάλλον που θα σε υποστηρίξει και θα σε βοηθήσει χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Αγάπη και βοήθεια ανιδιοτελής και αληθινή.
  2. Ακόμα και όταν η απόσταση μπει ανάμεσά σας, η αγάπη σας δε θα σβήσει ποτέ! Η φιλία, όσο δυνατή και να είναι υπάρχει περίπτωση να αποδυναμωθεί εν καιρώ και αυτό εννοείται πως δε το ισχυρίζομαι εγώ. Έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται συνεχώς…
  3. Δεν παρεξηγείτε ο ένας τον άλλον. Μεταξύ των αδελφών, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, οι τσακωμοί δίνουν και παίρνουν σε καθημερινή βάση. Αναλογιστείτε λοιπόν πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έπρεπε να παρεξηγούμαστε με τα αδέλφια μας για εντελώς ανούσια θέματα. Screenshot (83)
  4. Τα αγόρια με αδελφές τα πάνε καλύτερα με τα κορίτσια. Τα κορίτσια που μεγαλώνουν με αδελφούς είναι κάπως πιο «τραχιά» και λιγότερο καθώς πρέπει. Τα αγόρια που μεγαλώνουν με αδελφές είναι λίγο πιο ευαίσθητα και έχουν μάθει να ακούν περισσότερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι αγόρια που μεγάλωσαν με αδελφές καταφέρνουν να επικοινωνήσουν καλύτερα με τα κορίτσια –και έτσι έχουν και περισσότερες επιτυχίες αργότερα στην ζωή τους! Ισχύει, φυσικά, και το αντίστροφο, ωστόσο καθώς τα αγόρια είναι συνήθως πιο συνεσταλμένα η διαφορά φαίνεται περισσότερο.
  5. Η αδελφική σχέση δεν αντιγράφεται. Οι γονείς φεύγουν νωρίς, η οικογένεια μπορεί να έρθει αργά, όμως τα αδέλφια ξέρουν πότε είσαι ατελής και είναι πάντα εκεί –αν είστε τυχεροί, και στα πολύ βαθιά γεράματα! Η σχέση αυτή δεν αντιγράφεται με κανέναν τρόπο.
  6. Το να έχεις αδέλφια σου προσφέρει πολλές στιγμές γέλιου! Σκέψου όλες εκείνες τις στιγμές που έχεις ζήσει με τα αδέλφια σου και είμαι σίγουρη πως ασυναίσθητα θα γελάσεις. Το να έχεις αδέλφια και να μεγαλώνεις με αρκετά άτομα στο σπίτι είναι τρομερά διασκεδαστικό.
  7. Νιώθεις ότι ανήκεις κάπου! Τα αδέλφια σου σού προσφέρουν την ασφάλεια που σου δίνουν και οι γονείς σου. Ξέρεις πως θα είναι πάντα στο πλευρό σου και πως θα σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι. Όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις πως ανήκεις κάπου, πως σίγουρα δεν είσαι μόνος σ’ αυτόν τον κόσμο!

Χρόνια πολλά Αριαννάκι!!!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...