DIY & Tips

Ετοιμάζουμε βαλίτσες…

By  | 

Για τους περισσότερους ανθρώπους η ετοιμασία της βαλίτσας πριν από ένα ταξίδι αποτελεί μια πολύωρη διαδικασία με αμφίβολο αποτέλεσμα ως προς την αξιοποίηση του χώρου της. Ειδικά όταν πρόκειται για μακρινούς προορισμούς, μια οργανωμένη βαλίτσα, χωρίς ιδιαίτερο βάρος, μπορεί να σας γλιτώσει χώρο αλλά ίσως και χρήματα από την αεροπορική εταιρία.  Για μένα πλέον, η προετοιμασία της βαλίτσας έχει γίνει συνήθεια, αφού ταξιδεύω αρκετά συχνά τόσο αεροπορικώς όσο και με αυτοκίνητα, τρένα και καράβια. Η σωστή τοποθέτηση και τακτοποίηση των ρούχων στη βαλίτσα θα μας εξοικονομήσει χώρο και χρόνο. Γιατί να πρέπει να πιέζουμε τη βαλίτσα μας για να κλείσει;

 Όταν οι πλαστικές σακούλες αποθήκευσης, τα νεσεσέρ, τα ρούχα, οι τσάντες και τα καλλυντικά τοποθετούνται σωστά μπορούν να μετατρέψουν μια σχετικά μικρή βαλίτσα στο ιδανικό εργαλείο του ταξιδιού. Με εύκολες και γρήγορες συμβουλές μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το χώρο και να γεμίσουμε τα κενά της αποτελεσματικά και με ασφάλεια…

suitcase

Καταγράψτε τα αντικείμενα 

Μια λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να τοποθετήσετε στη βαλίτσα σας μπορεί να σας αποτρέψει είτε από το να ξεχάσετε κάτι απαραίτητο, είτε από το να τη γεμίσετε με άχρηστα αντικείμενα. Μετά από την τοποθέτησή τους, ελέγξτε τα πράγματά σας, σύμφωνα με όσα έχετε καταγράψει, ώστε να μην αφήσετε πίσω κάτι χρήσιμο. 

Μην πετάτε απλώς τα ρούχα και τα καλλυντικά σας

Όταν τα ρούχα σας δεν είναι στοιβαγμένα ομοιόμορφα αλλά… πεταμένα, τότε δεν εξοικονομείται ο κατάλληλος χώρος στη βαλίτσα. Παράλληλα, τα σκόρπια καλλυντικά στη βαλίτσα, όπως είναι κολόνιες αλλά και οδοντόκρεμες, είναι ικανά να σπάσουν και να χυθούν σε όλη τη βαλίτσα.

Τοποθετήστε τα ρούχα με τεχνική

Η σειρά τοποθέτησης των ρούχων είναι: φανέλες στο κάτω μέρος, στη συνέχεια φορέματα και μετά τα παντελόνια. Διπλώστε τα στη μέση με τα μανίκια προς τα μέσα και δημιουργήστε πάνω τους μια επίπεδη επιφάνεια. Με τα φορέματα να βρίσκονται κάτω από τις στοίβες των παντελονιών, διπλώστε τις άκρες των φορεμάτων πάνω από αυτές. Τα εσώρουχα και οι κάλτσες σας πρέπει πάντα να βρίσκονται σε μια ξεχωριστή ενότητα-θέση της βαλίτσας σας.

 Υπολογίστε τη χρονική σειρά του ντυσίματός σας

Αναλογιστείτε τι πρόκειται να φορέσετε στο ταξίδι σας και με ποια σειρά, αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έτσι τα ρούχα της τελευταίας ημέρας του ταξιδιού σας θα βρίσκονται μόνο στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας. Για μεγαλύτερη ευκολία σας απλώστε τα ρούχα με χρονολογική σειρά στο κρεβάτι σας και επιλέξτε ανάλογα με τις περιστάσεις.

 Τακτοποιήστε τα παπούτσια σας

Τοποθετήστε τα παπούτσια σας με τέτοιο τρόπο, ώστε η φτέρνα του ενός να ευθυγραμμίζεται με την κορυφή του άλλου. Τυλίξτε τα διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες και τοποθετήστε τα κατά μήκος των «τειχών» της βαλίτσας. Το ίδιο ισχύει και για κάθε ογκώδες αξεσουάρ, όπως ζώνες και τσάντες. 

 Τυλίξτε/ τοποθετήστε ό,τι εύθραυστο και υγρό σε σακουλάκια

 Προστατέψτε τα ρούχα σας από διαρροές καλλυντικών ή αντικειμένων του μπάνιου, όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες και φάρμακα. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να τοποθετούνται σε στρώσεις, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα κάθε ημέρα του ταξιδιού σας, με εξαίρεση τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε σε ολόκληρο το ταξίδι (π.χ. σαμπουάν).

Είστε έτοιμοι για ξεκούραση… Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!!

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...