Easy Cooking

Η ευκολη gourmet εκδοχη της πατατας…

By  | 

Δεν ξέρω για σας, αλλά τις τελευταίες μέρες βιάζομαι πολύ να δρομολογήσω τις δουλειές που εκκρεμούν. Πανεπιστήμιο, εργασίες, διάβασμα για την εξεταστική κλπ… Ο χρόνος που μου επιτρέπεται, για να αφιερώνω στην κουζίνα τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι απειροελάχιστος. Το φαγητό μου, παρόλα αυτά, θέλω να είναι πάντα προσεγμένο και νόστιμο. Επειδή, λοιπόν, γνωρίζω πολλούς ή μάλλον αρκετούς σαν κι εμένα, θέλησα να δώσω 2 αγαπημένες μου συνταγές  για να κάνετε τις πατάτες το καλύτερο συνοδευτικό σε 5 λεπτά…

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Επιλέγουμε μικρές και καλής ποιότητας πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και με μια βούρτσα. Τις κόβουμε στη μέση χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις βράζουμε σε αλατόνερο με 5 κλοναράκια δυόσμο. Πριν μαλακώσουν τελείως, τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε μικρό ταψάκι. Προσθέτουμε τρείς σκελίδες σκόρδο-ολόκληρες, 5-6 κλοναράκια δυόσμο και χοντρό αλάτι. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΓΙΑ CRISPY ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…

Ακολουθούμε την ίδια τακτική επιλέγοντας μικρές πατάτες. Τις συγκεκριμένες τις ξεφλουδίζουμε, γιατί θέλουμε πιο crispy αποτέλεσμα. Μόλις μαλακώσουν τις βάζουμε στο ταψί αλείφοντάς τες με λίγο φρέσκο βούτυρο και πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...