Girl's Life

Η σημασια της εκπληξης και των δωρων στη ζωη μας!

By  | 

Δεν έχω ιδιαίτερα εκδηλωτικό χαρακτήρα, είτε αυτό αφορά κάτι χαρούμενο, είτε κάποιο θλιβερό γεγονός. Παρόλα αυτά, δε σημαίνει πως δε θα χαρώ με μία έκπληξη ή ένα αναπάντεχο δώρο, ειδικά αν αυτό εκπληρώνει μία επιθυμία μου! Όπως και να έχει, κάθε άνθρωπος αναμένει την έκπληξη στη ζωή του. Δεν έχει σημασία το δώρο, η κίνηση μετράει! Μία έκπληξη χαρίζει χαμόγελο, ενώ παράλληλα, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Εγώ θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι όσο φειδωλός σε αντιδράσεις κι αν είναι κάποιος, πάντα θα περιμένει την πρωτοβουλία και την κίνηση των δικών του ανθρώπων… Διαφωνείτε;

Ήταν νωρίς το πρωί όταν ένα μεγάλο πακέτο με όμορφο περιτύλιγμα εισέβαλε αλαφιασμένα στο σαλόνι του σπιτιού μου.

Αφού σιγουρεύτηκα ότι ο παραλήπτης ήμουν εγώ και μόνον εγώ, δεν μου έμενε τίποτε άλλο από το να το ανοίξω .Η έκπληξη για εμένα ήταν μεγάλη και η χαρά ακόμη μεγαλύτερη, καθώς προερχόταν από ένα πρόσωπο που υπεραγαπώ!

Διαπίστωσα πως κάποιες φορές, όσο και αν το αρνούμαστε, η δύναμη και η πραγματική σημασία των δώρων είναι τόσο μεγάλη και τόσο ανυπέρβλητη, που τίποτα δεν είναι ικανό να τη σταματήσει.

Έτσι με αφορμή αυτή την τυχαία ιστορία, πήρα την απόφαση να αφιερώσω αυτό το άρθρο στα δώρα.

Όλοι μας συχνά- πυκνά έχουμε γίνει αποδέκτες δώρων (ή θα γίνουμε), ή έχουμε χαρίσει δώρα. Όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου αντικειμένου που θα μπορούσε να αρέσει στο άτομο που θέλουμε να το χαρίσουμε. Εξάλλου, η καταναλωτική κοινωνία στην οποία ζούμε ευνοεί τέτοιου είδους πράξεις.

Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως τα δώρα διευκολύνουν τη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς καθορίζουν το είδος τους και ενισχύουν τους φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς.

Η εμπορευματοποίηση των πάντων, όμως, ίσως μας έχει κάνει αρκετές φορές να αρνούμαστε κατηγορηματικά να δεχόμαστε δώρα, αλλά κυρίως να σταματήσουμε την αγορά δώρων και να εκφράζουμε με άλλους τρόπους τα συναισθήματά μας στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Το να απαγορεύουμε στους άλλους να μας χαρίσουν κάτι, είναι σαν ουσιαστικά να τους απαγορεύουμε να μας σκέφτονται και να αναζητούν πράγματα που μας αρέσουν. Οπότε δεν τους αφήνουμε να νιώσουν τη χαρά όλων αυτών των καταστάσεων.

Ακριβά ή όχι, φανταχτερά και μη, τα δώρα όταν προέρχονται από άτομα που μας αγαπάνε πραγματικά, δεν έχουν σημασία για εμάς τα πακέτα που βρίσκονται μέσα ή η χρηματική αξία τους, αλλά η συναισθηματική αξία και όλα τα όμορφα συναισθήματα που είναι κρυμμένα μέσα στα ίδια τα πακέτα!

Γιούλη Τριανταφύλλου

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...