Home Design

Ιδέες για φανταστικά φοιτητικά δωμάτια και σπίτια!

By  | 

Ούσα και επισήμως φοιτήτρια δε γινόταν να μη γράψω κάτι σχετικό με φοιτητική ζωή και ιδέες για διακόσμηση σπιτιού και δωματίου. Το έχω υποσχεθεί, άλλωστε, σε όλους μου τους φίλους που πέρασαν στο πανεπιστήμιο, είτε στην Αθήνα ή σε άλλη επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, είτε στο εξωτερικό, όπως εγώ.

Σε μία πρόσφατη συνάντηση με μία πολύ καλή μου φίλη, που ετοιμάζεται για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, συζητήσαμε για το πώς θα διακοσμήσει το φοιτητικό της χώρο, ώστε να αισθάνεται και η ίδια άνετα στο νέο περιβάλλον, αλλά και να της αρέσει εξίσου.

Το συγκεκριμένο θέμα, όμως, αφορά όλους τους φοιτητές και το έψαξα περαιτέρω… 

1

 

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι τα τετραγωνικά που έχουμε διαθέσιμα! Προσωπικά θα μείνω σε σπίτι πολύ μικρότερο από το πατρικό μου, όπως οι περισσότεροι από εμάς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την παραμικρή διαθέσιμη γωνία εντός και εκτός σπιτιού ή εστίας.

Ένα δεύτερο θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η ψυχοσύνθεσή μας. Ίσως είναι και το σημαντικότερο απ’ όλα, καθώς θα κληθούμε να αποχωριστούμε το ωραίο μας σπίτι και το δωμάτιό μας και να μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή ή χώρα.

Πώς θα χωρέσουν, λοιπόν, όλα τα πράγματα και τα απολύτως απαραίτητα σε ένα δωμάτιο 15 τ.μ ή Studio;

Τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο ακούγεται… Τα δωμάτια των φοιτητών πρέπει να αποτελούνται από τα εξής έπιπλα, ένα ημίδιπλο ή διπλό κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο (εν. ανοιγόμενο ή με συρτάρια), μία ντουλάπα, μία συρταριέρα, ένα γραφείο με συρτάρια και ράφια ή βιβλιοθήκη. 

2

Τα συρτάρια και ο αποθηκευτικός χώρος είναι πολύτιμοι, για την καλύτερη τοποθέτηση πραγμάτων, όπως πετσέτες και σεντόνια. Καλάθια και κουτιά αποτελούν, επίσης, πολύ καλή βοήθεια για μικρότερα πράγματα.

 

3

Μία ωραία ιδέα για να διακοσμήσετε μία άδεια γωνία, είναι ένας καθρέπτης και μικρά καδράκια πάνω στα οποία μπορείτε να κρεμάσετε κολιέ και βραχιόλια, για εξοικονόμηση χώρου.

4

Παράγοντας χρώμα!! Οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε χαρούμενοι! Βάλτε χρώμα στο χώρο που θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας! Αποφύγετε τις σκούρες αποχρώσεις και το πολύ μαύρο. 

5 6

Ταπετσαρία στον τοίχο. Όταν ο χώρος είναι πολύ μικρός, βρίσκουμε τρόπους να το μεγαλώσουμε και να τον γεμίσουμε, χωρίς πολλά πράγματα και έπιπλα… Μια γουστόζικη ταπετσαρία αποτελεί την πιο σωστή επιλογή.

7

Κρεβάτι, σαλόνι, κουζίνα μαζί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Για να μη φορτωθεί υπερβολικά ο χώρος, κινούμαστε σε παρόμοιους συνδυασμούς επίπλων και χρωμάτων. 

8 9

Φωτάκια. Πόσο ρομαντικό και cosy!! Διακοσμήστε πανεύκολα με λαμπιόνια έναν τοίχο σε μέρος του σπιτιού που αφιερώνετε τις πιο πολλές ώρες. 

Καλή σταδιοδρομία σε όλους τους φίλους μου, που ξεκινούν μαζί με μένα ένα νέο μονοπάτι…

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...