Girl's Life

Να γιατι η μαμα μας ειναι η καλυτερη μας φιλη!

By  | 

Τσακώνομαι πολλές φορές με τη μαμά μου, όχι όμως περισσότερες από τις ώρες που είμαστε μονοιασμένες και συζητάμε στο Skype (τι σου κάνει η απόσταση…) για τη μέρα μας, τα ευτράπελα, τα δυσάρεστα, τα άγχη, το φαγητό, τις βόλτες μας… Ποτέ δεν είδα τη μαμά μου ως κάτι απόμακρο και ποτέ δεν την αντιμετώπισα ως σχέση ‘δασκάλας – μαθήτριας”, αφού είναι η μαμά μου και μπορώ να της μιλήσω ελεύθερα κάθε ώρα και στιγμή για οτιδήποτε αντιμετωπίζω…

Η μητέρα μας είναι πραγματικά ένας ξεχωριστός άνθρωπος και κανένας δεν μπορεί να την αντικαταστήσει.

Το να έχουμε μια μητέρα που μας υποστηρίζει σε κάθε μικρή και μεγάλη μας στιγμή είναι μεγάλη ευλογία. Είναι ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται ειλικρινά για οποιαδήποτε λεπτομέρεια της ζωής μας, όσο περιττή κι αδιάφορη κι αν είναι. Τώρα που σπουδάζω στο εξωτερικό, βρίσκω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναπολεί τις μεσημεριανές ώρες μετά το σχολείο και το φαγητό, που μιλούσαμε μέχρι να κοιμηθεί κι εγώ να ξεκινήσω το διάβασμα. Από την άλλη, έχω φίλες, που παραπονιούνται για την γκρίνια των μαμάδων τους, την ιδιοτροπία τους και το συνεχή έλεγχο στην προσωπική τους ζωή.
Δε διαφωνώ, αλλά να σας πω μια αλήθεια; Κανένας δε θα μας αγαπήσει όσο οι μαμάδες μας. Διαβάστε, λοιπόν, τους λόγους που οι μαμάδες μας είναι οι καλύτερες φίλες ever! 

 Λέει πάντα τα πράγματα με το όνομα τους.
Είναι από τους λίγους ανθρώπους που δεν θα μας πουν ποτέ ψέματα, γιατί δεν υπάρχει λόγος για να το κάνει αυτό. Υπάρχουν φορές που θέλουμε να ακούσουμε την σκληρή αλήθεια από τα χείλη της, γιατί γνωρίζουμε ότι το κάνει από αγάπη και  θέλει μόνο το καλό μας (εντάξει, τη σκοτώνεις άλλη φορά!).

 Δίνει τις καλύτερες συμβουλές.
Δεν υπάρχουν καλύτερες συμβουλές από αυτές της μητέρας. Όσο χρονών κι αν φτάσουμε, πάντα θα τις χρειαζόμαστε. Ακόμα κι αν μερικές φορές δεν μας αρέσουν και τις θεωρούμε λάθος, με κάποιον μαγικό τρόπο στο τέλος έχει πάντα δίκιο.

 Ξέρει πώς να μας φτιάξει τη μέρα.
Ξέρει πάντα τι πρέπει να πει για να σε κάνει να χαμογελάσεις όταν αισθάνεσαι χάλια.

Μας ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
Βασικά σε ξέρει καλύτερα κι από τον ίδιο σου τον εαυτό.

 Είναι ο καλύτερος ψυχολόγος που είχαμε ποτέ.
Όταν οι φίλες σου έχουν αρρωστήσει να ακούνε τα υπαρξιακά σου ξανά και ξανά, η μαμά σου αναλαμβάνει καθήκοντα ψυχολόγου και μάλιστα τα καταφέρνει μια χαρά! Το burn out θα το πάθει μόλις φύγεις απ’ το δωμάτιο ή στην 300 επανάληψη του θέματος! Έχει υπομονή, δεν μπορείς να πεις…

 Είναι η μόνη που θες να έχεις δίπλα σου όταν είσαι άρρωστη ή έχεις περίοδο.
Κανένας δεν ξέρει να σε περιποιείται καλύτερα από τη μητέρα σου και πάντα κρύβει ένα γιατροσόφι στο μανίκι της που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Όπως επίσης είναι αυτή που μπορεί να αντέξει την γκρίνια και τα νεύρα σου και ξέρει πως να σε αντιμετωπίσει τις δύσκολες μέρες της περιόδου.

 Μπορείς να «κουτσομπολέψεις» τους φίλους σου χωρίς να το μάθει κανείς.
Μπορεί να είναι απαγορευτικό να κουτσομπολεύεις τους φίλους σου σε άλλους, όμως με τη μαμά σου είναι τελείως διαφορετικό. Μπορεί να ακούσει τα πάντα χωρίς να τα σχολιάζει και χωρίς να τα πει πουθενά.

 Αισθάνεται μόνη όταν είσαι μακριά.
Για όσο βρίσκεσαι μακριά της, νιώθει περισσότερο από τον καθένα την απουσία σου. Μην ξεχνάς ότι για 18 χρόνια σε υποστήριζε και τώρα χρειάζεται τη δική σου υποστήριξη.

 Έχει ανάγκη να της μιλήσεις.
Το να δει κλήση από εσένα είναι το καλύτερο κομμάτι της ημέρας της (πιστεύω).  Και μόνο που το ξέρεις αυτό, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστή;

 Θα σου πει μπράβο που κατάφερες να σηκωθείς νωρίς το πρωί.
Μπορεί σε όλους να φαντάζει δεδομένο, αλλά εκείνη ξέρει πως για εσένα είναι κατόρθωμα, επομένως αξίζεις επιβράβευση.

Είσαι σίγουρη πως έκανες σωστά τις δουλειές.
Τώρα που μένεις μόνη η νοικοκυρά του σπιτιού είσαι εσύ. Ο μοναδικός τρόπος για να βεβαιωθείς πως ψώνισες τα σωστά πράγματα από το σούπερ μάρκετ και πως τα ρούχα θα βγουν όπως μπήκαν στο πλυντήριο είναι να πάρεις τηλέφωνο τη μαμά σου. Επίσης, όταν απελπίζεσαι με τις δουλειές του σπιτιού, εκείνη ξέρει με ποια σειρά πρέπει να γίνουν για να τα βγάλεις πέρα.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...