Today's Mood

Πάσχα στο χωριό! Όλοι οι λόγοι να πεις ναι!

By  | 

Φέτος είναι το δεύτερο Πάσχα μακριά απ’ την οικογένειά μου, παρόλο που ορθόδοξο και καθολικό συμπίπτουν αυτή τη χρονιά, η εξεταστική που ξεκινάει σε λίγες μέρες με δεσμεύει… Και να πω την πικρή μου την αλήθεια, δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Αυτό που θα μου λείψει και έμαθα να εκτιμώ εδώ στα ξένα, είναι το χωριό. Ναι, το χωριό για το οποίο γκρινιάζεις, που πρέπει να πας για ακόμα μία χρονιά, επειδή στο επέβαλαν επιτακτικά οι δικοί σου, παρόλο που διανύεις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής σου. Και ζηλεύεις αφόρητα τους φίλους σου, που πήγαν εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και το Παρίσι. Συγνώμη, ίσως φανώ κακιά, αλλά θέλετε να μου εξηγήσετε ποιοι λόγοι σας παρότρυναν να κάνετε Πάσχα στη βροχερή και καθόλου ανοιξιάτικη Αγγλία; Αν λοιπόν συνεχίζετε να ζηλεύετε τους συγκεκριμένους φίλους σας, έχω όλους τους λόγους να σας πείσω ότι το χωριό είναι ο καλύτερος προορισμός για το Πάσχα και ίσως πρέπει να αισθάνεστε εσείς οι τυχεροί της παρέας!

Να ξεκινήσω με το οικονομικό κομμάτι, που απασχολεί τους περισσότερους. Είσαι στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, που σημαίνει όχι έξοδα για ξενοδοχεία, φαγητό πρωί, μεσημέρι, βράδυ και λοιπά… Επίσης, ας μην κοροϊδευόμαστε,  κατά βάθος σου αρέσει η μυρωδιά του χωριού, η υποδοχή των παππούδων σου, η ερώτηση «τίνος είσαι εσύ», η πορτοκαλάδα στο καφενείο της πλατείας, το άρωμα των ανθισμένων λουλουδιών που πλημμυρίζει όλο το χωριό. Σου αρέσει που η γιαγιά σου βάζει το μεζέ (πάντα αυγουλάκι από αυτά που σπάσατε χθες βράδυ, τυράκι και ντοματούλα)  την ώρα που κάθεστε κάτω από την ανθισμένη λεμονιά.  Σου αρέσει που σε περιποιείται όλη μέρα σαν να είσαι ακόμα μικρό παιδάκι. Μπορεί να απεχθάνεσαι το κοκορέτσι και το αρνί, παρόλα αυτά, το πλατύ χαμόγελό σου προδίδει την ευχαρίστηση που νιώθεις, απλώς επειδή βρίσκεσαι εκεί. 

Απολαμβάνεις τις βόλτες στο χωριό και τις εξορμήσεις στο βουνό, αναπολείς τα ξέγνοιαστα παιδικά σου χρόνια ενώ παράλληλα ακούς τα πουλάκια να κελαηδούν. 


  

Γιατί θα κάνεις αυτούς τους δύο ανθρώπους χαρούμενους. Γιατί δεν θα τους έχεις πάντα.  Κι αυτή η αίσθηση δεν συγκρίνεται με κανένα τετραήμερο στο Λονδίνο και με καμία βουτιά στην Ψαρρού. 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!! 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...